Üniversitede işletme okunur mu?

Sosyaller yardımınız lazım, sizce özellikle kızlar için işletme okunur mu? Geleceği olur mu?
Aklıma bu geldi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İİBF okuyacaksan İşletme-İktisat fark etmez. Okul önemli okul. Boğaziçi-Koç-Bilkent ve dengi üniversitelerde okursan pek bir beklentin olmasın bu bölümlerden. Yoldan 10 kişi çevirsen 7'si bu bölümlerden mezun zaten, çoğu da alanında iş bulamadığından alakasız işler yapıyor.

Derken?
1737413384721.jpeg

Şaka maka eğer kız tavlamak için gideceksen hiç gitme üniversiteye.

Yüksek puanlı okullarda okuyanlar genelde özel bankalarda çalışırlar ve deneyim kazandıktan sonra güzel paralar kazanırlar. Tabii en önemli kısım kişinin kendini geliştirmesi. Kızlar içinde okunabilecek bir bölüm.

Güzel kardeşim hiç böyle düşünmemiştim inan :D
Valla burada bahsettiğim kafada çok insan var. Cümle de o kadar ucu açık ki neyi kastettiğini anlamadım. Belli ki iyi bir niyetle sormuşsun.

Kızlar rahat olur mu iş bulma açısından diye sordum.
Okuması rahat bir bölüm. İş yelpazesi de geniş. İyi bir üniversitede okunursa rahat iş bulunur.

Gördüğüm kadarıyla da kadın mezunlar, genelde Big4 dediğimiz firmalarda denetçi olarak başlıyor. Diğer firmalarda da çalışabilirler ama galiba buralardaki kadın çalışan sayısı biraz daha fazla.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı