Üniversitede puan tutar ama sıralama tutmazsa ne olur?

• Konuyu başlatan Egqe
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 278

Egqe

Hectopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Herkese iyi akşamlar, şimdi benim istediğim üniversite 455 puan ve 7000 gibi bir siralama ile kapatmış 2024'te, bu yıl yine 455 ile kapatirsa ama siralamayi tutturamazsam puani tutturabilirsem yatay gecis ile gecebiliyor muyum? Peki birisi 455 puan alip 8000. oluyorken birisi 453 puan alip nasıl 7000'e girebiliyor?

Sıralama önemli puandan çok. Sizin puanınız ne kadar yüksek olursa olsun sıralamada sizden önde olan kişi öncelikli olur hep.

Peki birisi 455 puan alip 8000. oluyorken birisi 453 puan alip nasıl 7000'e girebiliyor?

Bu kısımda OBP önemli.

Herkese iyi akşamlar, şimdi benim istediğim üniversite 455 puan ve 7000 gibi bir siralama ile kapatmış 2024'te, bu yıl yine 455 ile kapatirsa ama siralamayi tutturamazsam puani tutturabilirsem yatay gecis ile gecebiliyor muyum? Peki birisi 455 puan alip 8000. oluyorken birisi 453 puan alip nasıl 7000'e girebiliyor?
Yatay geçiş yaparken her okulun kriteri olur. Genelde lisansa giriş sıralaması ile genel not ortalamasına bakılır. Bunlar farklı oranlarda etkiler. Yatay geçiş yapmak istediğiniz okulun kriterlerini inceleyin.

Sıralama önemli puandan çok. Sizin puanınız ne kadar yüksek olursa olsun sıralamada sizden önde olan kişi öncelikli olur hep.

Bu kısımda OBP önemli.

Teşekkür ederim hala saçma geliyor.

Her sene sınav sorularının zorluğu değiştiği için puanların ağırlıkları da değişiyor hesaplamalarda, tabii OBP de önemli bir etken burada.

Teşekkürler.obp=adaletsizlik

Yatay geçiş yaparken her okulun kriteri olur. Genelde lisansa giriş sıralaması ile genel not ortalamasına bakılır. Bunlar farklı oranlarda etkiler. Yatay geçiş yapmak istediğiniz okulun kriterlerini inceleyin.
İnceledim bile 😎😎😎

Teşekkürler.obp=adaletsizlik
Evet. Eğitimde "özelleştirme" adı altında hak yeme okulları açıldığından beri adaletsizlik var. Günde 6 saat çalışan benle günde 2 saat çalışan zengin züppe velet sıralama yarıştırıyor, hatta öne dahi geçebiliyor :)

Öyle ya TYT de saçma gerçi...

Direk YKS saçma geliyor hocam. İnsanlara hayatlarında hiçbir yerde işe yaramayacak bilgiler soruyorlar. Bana kalırsa her bölümün ayrı sınavı olması gerekirdi. Örneğin mühendislik için ayrı doktorluk için ayrı mimarlık için ayrı bir sınav. Hem böylece farklı iş imkanları da doğabilirdi. Ve sınav yılda bir kez değil 2 ya da 4 kez olması daha iyi olurdu.

Direk YKS saçma geliyor hocam. İnsanlara hayatlarında hiçbir yerde işe yaramayacak bilgiler soruyorlar. Bana kalırsa her bölümün ayrı sınavı olması gerekirdi. Örneğin mühendislik için ayrı doktorluk için ayrı mimarlık için ayrı bir sınav. Hem böylece farklı iş imkanları da doğabilirdi. Ve sınav yılda bir kez değil 2 ya da 4 kez olması daha iyi olurdu.

%100 haklisiniz hocam sinavi halletseniz bile sinav ani sıkıntı olabiliyor benim alanım dil YDT sınavında 80 yapsam bile istediğim bölümün kokusunu alamıyorum ama TYT'de benden biraz daha iyi yapıp YDT'de 45 50 netlerde bir şey yapan eleman beni geçebiliyor.

Her sene sınav zorluğu, sınava giren öğrenciler etken olduğu için puandan ziyade sıralama önemli. Sıralamaya bakacaksınız. Çok olağanüstü durum olmadığı sürece de sıralama ne çok yükselir ne de çok düşer. Aşağı yukarı olur. Örneğin 1000 sıralamayla kapatan Boğaziçi Üniversitesinin bir bölümü gidip de 15-20 binle kapatması düşük ihtimal.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı