Üniversitede verimli ders çalışma nasıl olur?

gökhan1333

Hectopat
Deniz ulaştırma işletme 1. sınıf ögrencisiyim. Üniversiteye kadar, ders çalışmamda sorun yoktu çünkü alternatif çoktu; okulda anlayamadığın bir konuyu YouTube'da 10 dk'da çok rahat öğreniyordun, şimdi üniversitede konuların video ders anlatımları yok sadece PDF bulabiliyorsun.

Hoca derse geldi 868 sayfa kitabın 302 sayfasına kadar vizede, tamamını da finalde sorumlusunuz dedi. Şimdi kitaba bakıyorum, anlamadığım ve ilk defa duyduğum kelimeler ile dolu. Daha kitabı okurken anlayamıyorum.

Şimdi ben buna nasıl çalışacağım? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Ekstradan kendimde şunu fark ettim. Lisede o kadar rahat dersleri dinliyordum ki aman anlamasam evde 10 dk video izler ögrenirim kafasındaydım. İşte burada öyle bir olay yok. Derste anladın anladın, anlamadıysan kitaplara bakacaksın ama kitaplar derslerden daha zor 😡

Ben üniversitedeyken hep bölümde ilk 5'e girerdim başarı sıralamasında. Kullandığım taktik ise hep aynı olmuştu. Dersi derste dinler, hızlıca notlar alırdım. Hocanın yazdırdığı ve tahtaya yazdığı her şeyi yazardım. Dersler bittikten sonra, bir şeyler yemeye giderdim. Sonrasında kütüphaneye geçer, tüm o yazdıklarımı her dersin ayrıca tuttuğum düzenli defterlerim vardı, oraya tekrar yazardım temiz bir şekilde. Sonrasında ise yazdıklarımı okuyup eksik var mı diye kontrol ederdim ve eve geçerdim. Tabii ki bu bütün günümü alırdı nerdeyse. Ama etkilidir. Denersin, denemezsin orası senin tercihin. Orada bir kitaptan bahsetmişsin. Kitabı düzenli olarak özetlemeni ve günlük okumanı tavsiye derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben üniversitedeyken hep bölümde ilk 5'e girerdim başarı sıralamasında. Kullandığım taktik ise hep aynı olmuştu. Dersi derste dinler, hızlıca notlar alırdım. Hocanın yazdırdığı ve tahtaya yazdığı her şeyi yazardım. Dersler bittikten sonra, bir şeyler yemeye giderdim. Sonrasında kütüphaneye geçer, tüm o yazdıklarımı her dersin ayrıca tuttuğum düzenli defterlerim vardı, oraya tekrar yazardım temiz bir şekilde. Sonrasında ise yazdıklarımı okuyup eksik var mı diye kontrol ederdim ve eve geçerdim. Tabii ki bu bütün günümü alırdı nerdeyse. Ama etkilidir. Denersin, denemezsin orası senin tercihin. Orada bir kitaptan bahsetmişsin. Kitabı düzenli olarak özetlemeni ve günlük okumanı tavsiye derim.
Kitabı okurken anlayamıyorum. Bende bir ajanda alıp bilmediğim bütün kelimeleri ona yazıp ordan öğreneceğim.

Fotokopicilerden not satın alabilirsiniz bu tarz durumlarda. Ne yaptınız?
Malesef bizim bölüm çok yaygın olmadığı için not olmuyor pek fazla. Kitabın bir kısmını okudum. Okuduğum kadar olan kısımda bilmediğim terimleri ajanda aldım ona yazdım. Malesef vizeye kadar yetişmedi. Bizim arkadaşlar not çıkarmış(60 sayfa) vizeden 1 hafta önce elime geçti onlara çalıştım ( çalıştım derken yalayıp yuttum diyelim ;) )bugün sınav açıklandı 60 almışım. Sınıf sınavda resmen döküldü ortalama 38. En yüksek 80 almışlar. Hoca derste konuşacağım demiş. Şimdilik bu kadar :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı