Üniversitede yatay geçiş yapılmalı mı?

arthurmorgan34

Hectopat
Yanlışlıkla tercihlerde hata yaptığım üniversite geldi ve ben bu üniversiteye gitmek istemiyorum. Sizce 1 sene üniversiteye gitmeden merkezi puanla yatay geçiş yapmak mı daha mantıklı yoksa üniversiteye gitmek mi?

"İstemiyorsan niye yazdın" cılar gelir birazdan. Kankam sana önerim eğer şehrinde kalmak istemiyorsan değişiklik olur ortam konusunda git okula. Ha aşırı önemeseme derslerini eğer yatay geçiş kafasındaysan kesin ama kontenjanların az olduğunu bilerek ve geçip geçemeyeceğinin kesin olmadığını bilerek ilerle. Ya da yatay geçiş için bu yıl gidip deli gibi gpa kasıp şu anki okulunuzdan birkaç tık daha iyi bir okula geçiş yapabilirsiniz ki bence bu en mantıklısı.

Önceden de konuşmuştuk senle bu konuda galiba. Örneğin hukukta 2 sene ortalaman 1.8 altı olursa sınıfta kalıyorsun. Sen bu sene gitmezsen eğer ortalaman 0 olacak ve seneye 3.9 ortalama yapman gerekecekti (diğer bölümlerde de durum aynı mı bilmiyorum) bence bu sene gidip en azından belli bir ortalama yap ki seneye rahat edesin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı