Umut Mert M.
Hectopat
Herkese merhaba. 2024 YKS yerleştirme sonuçlarında en son sıraya yazmış olduğum ve sonradan silmeyi unuttuğum bir üniversiteye yerleştim. Aslen Kars'ta oturuyorum. Ancak üniversitem Isparta'da ve gitmeyi gerçekten istemiyorum. Okuduğum bölüm sağlık yönetimi ( 4 yıllık ). Kars'ta bulunan Kafkas Üniversitesine ya da Iğdır Üniversitesine geçmek istiyorum. Kafkas ve Iğdır'ın nitelik ve puan olarak daha düşük olduklarını biliyorum. İnternette herkes kötü üniversiteden iyi üniversiteye geçmeye çalıştığı için zorlandığını belirtmiş. Benim sorum ise tam tersi. İyi sayılabilecek bir üniversiteden daha düşük bir üniversiteye yatay geçiş yapmam zor olur mu? Üniversite ve kurul geçiş yapacağım üniversitenin aslen yaşadığım şehir olduğuyla ilgilenir mi? Genel olarak süreç hakkında bilgisizim ve internetten çok az şey öğrenebildim. Rica etsem konu hakkında bilgi sahibi olan kişiler beni bilgilendirebilir mi?
Bir şekilde tekrar şehrime dönmem gerekiyor, ailem ve kız arkadaşım kısacası bütün hayatım burada. Yardım edecek herkese şimdiden teşekkürler
Bir şekilde tekrar şehrime dönmem gerekiyor, ailem ve kız arkadaşım kısacası bütün hayatım burada. Yardım edecek herkese şimdiden teşekkürler