Üniversitede yazılım öğrenmek vs lisede öğrenmek

i_gody

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4070 Ti Super
Amd Ryzen 9 7950x3d
Venom Viper 2x 16GB Ram 7000mhz
msi b650m gaming plus anakart
cpu fanı kule tipi bi soğutucu
2 tane ssd biri 250gb biri 1tb
Selam ben şu anda 10.sınıf meslek öğrencisiyim ve yazılım geliştirme okuyorum sizce meslek olarak yazılım okumak iyi bir şey mi yoksa Anadolu okuyup üniversitede meslek okumak mı iyidir? Meslekten yazılım okuyan biri varsa onun cevabını çok merak ediyorum şu an ne iş yapıyor cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisini aynı anda yapabilirsin. Mesela @oynozan hem iyi bir üniversiteye gidiyor hem kendini yazılım konusunda geliştirmiş. Anlayacağın bir koltuğa iki karpuz sığar.

Fen lisesi okumuyorsan Anadolu'ya da meslek lisesi okuman hiçbir şey fark etmez. Meslek lisesi okumak belki daha avantajlı bile olabilir.

İkisini aynı anda yapabilirsin. Mesela @oynozan hem iyi bir üniversiteye gidiyor hem kendini yazılım konusunda geliştirmiş. Anlayacağın bir koltuğa iki karpuz sığar.

Fen lisesi okumuyorsan Anadolu'ya da meslek lisesi okuman hiçbir şey fark etmez. Meslek lisesi okumak belki daha avantajlı bile olabilir.

Hmm teşekkür ederim cevabın için.

Meslek lisesi okudum, ben lisede yazılım hakkında çok şey öğrendim ama lisede bana hiçbir şey öğretilmedi. Umarım söylemek istediğimi anlamışsındır :D

Üniversitede de yazılım bölümüne gidebilirsen senin için iyi olabilir, he olur da gidemezsen 2 yıllık uzaktan eğitim bile olsa bir bölüme girip, o bölümün adını kullanarak yazılım şirketlerinde bootcamplere girebilirsin. O şirket seni eğitiyor, şirkete göre yol/yemek karşılıyor hatta sana özel bilgisayar bile verebiliyorlar. İşin de hazır olmuş oluyor. Eğer hiç gidemezsen veya gitmek istemezsen, kendini yazılımın hangi dalında geliştirmek istediğini bul ve o konuda projeler geliştir. Bir şirkete başvurduğunda veya bir kişiye özel yazılım yaptığında elinde referans projelerin olsun.

Selam ben şu anda 10.sınıf meslek öğrencisiyim ve yazılım geliştirme okuyorum sizce meslek olarak yazılım okumak iyi bir şey mi yoksa Anadolu okuyup üniversitede meslek okumak mı iyidir? Meslekten yazılım okuyan biri varsa onun cevabını çok merak ediyorum şu an ne iş yapıyor cevaplarınızı bekliyorum.
@264523 'ın dediği gibi ikisi aynı anda yürütülüyor. Yazılıma başladığımda 9. sınıfın yazı falandı. Derslerinin süper olmasına gerek yok, temelin olsun yeter. Temelin varsa sadece 12. sınıfta çalışarak bile iyi bir yeri kazanırsın. Ayrıca 10. sınıfta falan sınava kasmak bence mantıksız. Eğer 10. sınıftan itibaren YKS'ye çalışıyorsan hedefin ilk 1000 falan olmalı, lisenin ilk senelerinde kendini diğer alanlarda geliştir.

Meslek lisesi okudum, ben lisede yazılım hakkında çok şey öğrendim ama lisede bana hiçbir şey öğretilmedi. Umarım söylemek istediğimi anlamışsındır :D

Üniversitede de yazılım bölümüne gidebilirsen senin için iyi olabilir, he olur da gidemezsen 2 yıllık uzaktan eğitim bile olsa bir bölüme girip, o bölümün adını kullanarak yazılım şirketlerinde Bootcamp'lere girebilirsin. O şirket seni eğitiyor, şirkete göre yol/yemek karşılıyor hatta sana özel bilgisayar bile verebiliyorlar. İşin de hazır olmuş oluyor. Eğer hiç gidemezsen veya gitmek istemezsen, kendini yazılımın hangi dalında geliştirmek istediğini bul ve o konuda projeler geliştir. Bir şirkete başvurduğunda veya bir kişiye özel yazılım yaptığında elinde referans projelerin olsun.

Bize de C# ve C++ temelinden öğretiyorlar şu anda C++ robotik kodlama dersim C# ise Visual Studio'da form yapıyoruz genel adını bilmiyorum buton koyup basıldığında toplama %indirim öğretiliyor falan filan benim yazılımdaki amacım oyun geliştirmek kendi oyunu mu yapmak ve başka oyun yapan şirketlere yardım etme onu yapamazsam web site ama yapabileceğime inanıyorum o dediğin işe girip yazılım öğrenme kısmını merak ettim 12.sınıfta staj göreceğim eğer öyle bir yer varsa Eskişehir'de orada staj görebilirsem iyi olur çünkü istediğim şeylerin okulda cevaplarını alamıyorum. Belkide oyun yapmak için çok erken çünkü işin başlarındayım temeli öğrenmeliyim ama Udemy'den bazı kurslar aldım JavaScript, HTML ve C# Unity dersi gibi umarım işime yazar güzel bir oyun yaparım cevaplarınız için teşekkürler okula gitmeden önce güzel motive oldum okula gitmeti hiç sevmiyorumda yol falan çok sıkıyor meslek oluca derslerin saatleri değişiyor ve öğle arası 40 dk olunca mzkkskssk boşa vakit kaybı gibi geliyor eve gelince azıcık oyun oynuyim video izliyim derken saat 12 oluyor bu beni rahatsız ediyor. Büyükler diyor ki okulu özlersin büyüyünce çalıştığında anlarsın sen bir iş yapıp para kazanıyorsun ama biz burada eğitim görüyoruz aklımıza bilgi sokuluyor 😆 neyse bu konu buranın yeri değil ama yazmışken yazayım dedim hepinize iyi günler.

Bak samimiyetimle söylüyorum işin bilimsel altyapısı hariç lisedeyken öğrendiğim yazılım bilgisi şuan üniversitem bilgisayar mühendisliği tarafından verilmiyor. Büyük bir faydası olur ama sınavına engel olmasın bölümü kazan ki işin matematiksel altyapısını da öğrenebil. Anadolu lisesine geçebiliyorsan geç. Orada fen derslerini alırsın boş zamanında da yazılım öğrenirsin.

Bak samimiyetimle söylüyorum işin bilimsel altyapısı hariç lisedeyken öğrendiğim yazılım bilgisi şu an üniversitem bilgisayar mühendisliği tarafından verilmiyor. Büyük bir faydası olur ama sınavına engel olmasın bölümü kazan ki işin matematiksel altyapısını da öğrenebil. Anadolu lisesine geçebiliyorsan geç. Orada fen derslerini alırsın boş zamanında da yazılım öğre.

Meslekteyken üniversite kazanmak biraz zor geliyor ama denemeye değer umarım güzel bir yer kazanırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı