Üniversiteye devam etmeyince kayıt kendiliğinden silinir mi?

pus19

Femtopat
Daha fazla  
Üniversiteye 2023 yılında kayıt oldum. Sadece ilk dönem gittim, sonra gitmedim, kayıt da yenilemedim. Kaydım silinir mi yoksa benim gidip sildirmem mi gerekiyor acaba? Bilgisi olan yazabilir mi? Üniversite başvurusu yaptım, başka bir şehirde okumak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birçok üniversitede 4 yarıyıl üst üste kayıt yenilenmediği takdirde ilişik otomatik olarak kesilir. Sizin kaydınız otomatik olarak silinmemiş oluyor bu durumda, çünkü 2023-2024 yılında bir süre gitmişsiniz. Sadece şu an bir süredir kayıt yenilemediğiniz için öğrenciliğiniz ''Pasif Öğrenci'' statüsünde. Başka üniversiteye kaydolmak için şu anki üniversitenizden kaydınızı sildirmelisiniz Öğrenci İşleri'ne başvurarak. Sonuçlar açıklandığında, yerleştiğinizi gördüğünüzde kayıt yaptırmadan önce eski üniversite kaydınızı sildirin.

Özetle azami öğrenim süresini aşmadığınız sürece kaydınız silinmiyor @Mustafa.Kaan'ın da dediği gibi. 4 yıllık bölümü 7. senenin sonunda bitirmezseniz kaydınız siliniyor ya da bazı üniversitelerde, üst üste kayıt yenileme yapılmazsa silinir tarzında madde de olabiliyor. Belki sizin üniversitenizde yoktur ama azami öğrenim süresi, her üniversite bölümü için geçerli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı