Üniversiteye gidilmezse tecil düşer mi?

Daha fazla  
Geçen sene uni kaydı yaptım ve ders kaydı da yaptım 3 ay sonrasında işe başladım ve bazı sebeplerle bırakamadım. Bu sene gene gitmeyeceğim eğer uni kaydım düşerse tecilimde düşmüş olacak ders kaydı yapmadan gene gitmemezlik yaparsam tecilim düşer mi? Ya da gidip ders kaydımı yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ders kaydı yapmazsanız sene başında ders kaydı yapmadığınız bilgisi askerlik şubesine bildirilir. Teciliniz düşer.

Şu an işe gidiyorum okula gitmeden kayıt yenileme sürecinde Online'dan yenilersem sorumlu kişi onaylar mı acaba yoksa gidip görüşmeli miyim?

Üniversiteyle ilişiğin kesildiği an tecilin düşer.
ilişiğim ders kaydı yaptırmadığımda siliniyor sanırım değilmi ?

Şu an işe gidiyorum okula gitmeden kayıt yenileme sürecinde Online'dan yenilersem sorumlu kişi onaylar mı acaba yoksa gidip görüşmeli miyim?

ilişiğim ders kaydı yaptırmadığımda siliniyor sanırım değilmi ?
Ders kaydı yaptırmadığınızda ilişiğiniz silinmez. Pasif öğrenci statüsüne geçersiniz. Yani bunun anlamı okumuyor demektir. Ders kaydı yapıp okula gitmezseniz aktif öğrenci görünürsünüz ve teciliniz yenilenir. Askerliği ertelemek istiyorsanız ders kaydınızı yapın. Aksi takdirde birkaç ay içerisinde yoklama kaçağı sayılırsınız.

Ders kaydı yaptırmadığınızda ilişiğiniz silinmez. Pasif öğrenci statüsüne geçersiniz. Yani bunun anlamı okumuyor demektir. Ders kaydı yapıp okula gitmezseniz aktif öğrenci görünürsünüz ve teciliniz yenilenir. Askerliği ertelemek istiyorsanız ders kaydınızı yapın. Aksi takdirde birkaç ay içerisinde yoklama kaçağı sayılırsınız.
bilgi için teşekkürler

Technopat Haberler

Geri
Yukarı