Çözüldü Üniversiteye gitmiyorum, kaydım düşer mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ekonomist

Hectopat
Yalnızca ilk sene gittim. Sonra pandemi girdi araya. 2. sınıf bahar döneminden beri sınavlara da girmiyorum. 2. öğretim olarak okuduğum için yatırmam gereken harcı da bu sene yatırmadım. Üniversite kaydım kendiliğinden düşer mi?

Çözüm
Hayır, düşmez. Kaydınızı gidip sildirmeniz gerekiyor. Ya da azami eğitim sürenizi doldurmanız gerekiyor.

Azami eğitim süresi de 4 senelik üniversiteler için 7 sene, 2 senelik üniversiteler için de 4 sene olması lazım. İnternete azami eğitim süresi ne kadarlık bir süre şeklinde yazarsanız, azami eğitim süresi hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Hayır, düşmez. Kaydınızı gidip sildirmeniz gerekiyor. Ya da azami eğitim sürenizi doldurmanız gerekiyor.

Azami eğitim süresi de 4 senelik üniversiteler için 7 sene, 2 senelik üniversiteler için de 4 sene olması lazım. İnternete azami eğitim süresi ne kadarlık bir süre şeklinde yazarsanız, azami eğitim süresi hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Çözüm

Tamamdır, teşekkürler. Benim de amacım bu bir bakıma.

Dönem ders kayıtlarında ders seçimi yapmama ya da harç yatırmama durumunda eğitim durumunuz pasif olur. Kayıt kendiliğinden düşmez okuldan sildirmeniz gerekiyor.

Not: Yaşınızı bilmiyorum ama tecil probleminiz olabilir haberiniz olsun..

Dönem ders kayıtlarında ders seçimi yapmama ya da harç yatırmama durumunda eğitim durumunuz pasif olur. Kayıt kendiliğinden düşmez okuldan sildirmeniz gerekiyor.

Not: Yaşınızı bilmiyorum ama tecil probleminiz olabilir haberiniz olsun..
Şu an hala 2028 yılına kadar tecilli görünüyor sistemde. Daha yeni baktım.
@Ekonomist, rica ederim. Bence direkt gidin kaydınızı sildirin, uğraşmayın.
Kaydımı şu an sildiremem, bazı işlerim var. Askerlikle falan uğraşamam kısacası. Hatta ne kadar geç olursa benim için o kadar iyi diyebilirim.

Şu an hala 2028 yılına kadar tecilli görünüyor sistemde. Daha yeni baktım.

Kaydımı şu an sildiremem, bazı işlerim var. Askerlikle falan uğraşamam kısacası. Hatta ne kadar geç olursa benim için o kadar iyi diyebilirim.

Anlıyorum kaydınızı sildirmeyin o zaman başıma geldi okul kaydını sildirince ilk celp döneminden itibaren sistemde asker yoklama kaçağı durumuna düşebilirsiniz.

Kolaylıklar dilerim.

Yalnızca ilk sene gittim. Sonra pandemi girdi araya. 2. sınıf bahar döneminden beri sınavlara da girmiyorum. 2. öğretim olarak okuduğum için yatırmam gereken harcı da bu sene yatırmadım. Üniversite kaydım kendiliğinden düşer mi?
Merhabalar aradan 3 yıl geçmiş noldu acaba kaydınız silindi mi kendiliğinden

Technopat Haberler

Geri
Yukarı