Üniversiteye hazırlık aşaması

TerabyteForever

Megapat
Katılım
5 Mart 2017
Mesajlar
6.709
Makaleler
7
Çözümler
59
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
11. sınıfa gidiyorum. Üniversiteyi merak etmiyor değilim ama hazırlık meselesi beni soğutan şey. Programlama becerilerimi kaybedeceğimi hissediyorum bu süreçte vakitsizlikten ötürü. Şu an bile benim için baş belası bu halde. Tabii ki de aile anlamıyor bu durumu. Ne yapacağım bilemiyorum, yardımlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Pardon.
Yine çok fark etmez. İlk yıl o kadar da ağır değil. Özellikle başta temel şeyler işleniyor. İlk yıl tekrar çalışmaya başlayıp eski haline gelirsin. Psikolojin kaldırırsa teknik olarak sınava girdiğin günden itibaren önünde yaz tatili var. Kendi adıma 1 günü bile düzgün geçmedi ama kullanılabilecek güzel bir zaman dilimi orası.
 
Klasik bir Türk ailesine sahipsiniz hocam. Maalesef insanlar hala üniversiteye girip diploma alınca direkt iş bulduğunuzu sanıyorlar. Öyle bir şey yok -özellikle mühendislik alanlarında- kendini geliştirmedikten sonra hiçbir firma diplomana bakmıyor. Ailenizi bunu anlatmanız çok zor.

Eğer kendinizi geliştirmek ve genel kültür katmak istiyorsanız üniversiteye odaklanabilirsiniz, hazırlık sınıfında bilgilerinizi tazelersiniz. Eğer istemiyorsanız ailenizle görüşüp konuyu açıklamaya çalışın, anlayacaklarını pek sanmıyorum ana yine de şansınızı deneyin. Başarılar dilerim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı