11. sınıftayım ve dil bölümünü seçtim. İngilizceyi az çok biliyorum.
İngilizcede gramer çalışması yapmak, bildiklerimi pekiştirmek ve test çözmek istiyorum ve bunun için kitap arıyorum.
Şimdiden önerileriniz için teşekkürler.
Size kendimde yaptığım bir şey olarak. Omegle gibi yerlerde yüz yüze veya Discord'da yabancı arkadaşlae edinerek onlarla sohbet ederek gelistirin. Kitabın filmlerin hiç faydasını görmedim. Sadece ezber yaptırıyorlar. Öğretmenlerle aynı şey. Birebir gramer gelişiminde daha iyi olacaktır. Yoksa bir dili bilmek ve konuşmak. Bu dil üzerinden sınava girmek çok farklı şeyler. İsterseniz 100 kitap okuyun. Yabancı birisiyle yapacağınız kaliteli bir sohbetin yerini tutmaz. Hem eğlenmiş hem öğrenmiş olursunuz. Boşuna kitaplarla kendinizi yormayın. Film izlerken kitap okurken. Dilin en temel hali kullanılır. Ve ikili diyalog olmadığı için hem hiçbir şey öğrenmezsiniz. Hemde yabancılarla konuşmanız gerektiğinde aksanları ve konuşma tarzları gereği utanabilirsiniz. Kitaplar gerçek hayatı ve sınavları pek yansıtmayan veri araçları. En kötü kulaklığı takıp telefonu uzak bir yere koyarak İngilizce gramer çalışması hakkında yapılan 8-9 saatlik dil eğitimlerini dinleyin. Önemli olan ezberlemek değil asıl kayıtların tutulduğu yer olan bilinç altımıza bunu kazımak.
Birçok kaynak var ama başlıca YDS, dilko ve modadil en çok bilinenleri.
Akın dil de güzeldir tabii.
Bu dediklerin gündelik dil için geçerli tabii ama sınava girecek biri için İngilizce konuşmanın faydası yok grammer ve okuduğunu anlaması lazım.
Size kendimde yaptığım bir şey olarak. Omegle gibi yerlerde yüz yüze veya Discord'da yabancı arkadaşlar edinerek onlarla sohbet ederek dilinizi geliştirmek. Kitabın filmlerin hiç faydasını görmedim. Sadece ezber yaptırıyorlar. Öğretmenlerle aynı şey. Birebir gramer gelişiminde daha iyi olacaktır. Yoksa bir dili bilmek ve konuşmak. Bu dil üzerinden sınava girmek çok farklı şeyler. İsterseniz 100 kitap okuyun. Yabancı birisiyle yapacağınız kaliteli bir sohbetin yerini tutmaz. Hem eğlenmiş hem öğrenmiş olursunuz. Boşuna kitaplarla kendinizi yormayın. Film izlerken kitap okurken. Dilin en temel hali kullanılır. Ve ikili diyalog olmadığı için hiçbir şey öğrenmenizde yardımcı olmaz. Hemde yabancılarla konuşmanız gerektiğinde aksanları ve konuşma tarzları gereği utanabilirsiniz. Kitaplar gerçek hayatı ve sınavları pek yansıtmayan veri araçları. En kötü kulaklığı takıp telefonu uzak bir yere koyarak İngilizce gramer çalışması hakkında yapılan 8-9 saatlik dil eğitimlerini dinleyin. Önemli olan ezberlemek değil asıl kayıtların tutulduğu yer olan bilinç altımıza bunu kazımak.
Birçok kaynak var ama başlıca YDS, dilko ve modadil en çok bilinenleri.
Akın dil de güzeldir tabii.
Sağ olun uzun uzun yazmışsınız. Antalya'da yaşadığım için arada yabancı insanlarla konuşuyorum fakat konuşurken gramerim doğru mu, doğru kelimeyi kullanıyor muyum diye şaşırıyorum ve çok duraksıyorum. İnternette de IP adres kimlik Vs'den dolayı pek insanlarla konuşasım gelmiyor. Bu yüzden bende film, dizi izleyerek, kendimi geliştiriyorum. Zaten kitap önerisi istememin sebebi geliştirmek için yaptığım diğer aktivitelere ekstra olarak kitaptan çalışmak ve sınıfta boş vakitlerimde o kitaptan pekiştirmek.
Teşekkürler tam olarak kitap önerebilir misiniz? Bu kaynaklardan hangi kitaplar daha iyi?
Bir şey değil ama IP kimlik derken neden bahsediyorsunuz tam olarak?
Başlangıç seviyesi için 11. sınıf YDS Marvel öneririm temel seviyeden başlıyor.
Dil bölümünde İngilizce öğretmenin de kitap aldırabilir acele etme derim çünkü set halinde oldukları için fiyatları çok fazla oluyor eğer istersen 12. sınıf YDS influence setinin kodu var Discord üzerinden atabilirim. Discor: Burak2723.