Çözüldü Üniversiteye kayıt yapılamadıktan sonra OBP düşer mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kerem_99

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ben geçen sene devamsızlıktan sınıfta kaldım ama YKS'ye girdim ve yerleştim ama kayıt olamadım sınıfta kaldığım için bu sene açık liseyi yarım dönemde bitirdim. Mezun olarak gözüküyorum. Tekrar başvuru yapacağım ancak öğrenim durumuna ne yapmalıyım? Bir de OBP kırılır mı?

Çözüm
Geçen sene yerleşip kayıt yaptırmadığınız için "bir" seneliğe mahsus OBP yarıya düşecek. Öğrenim durumuna da bir üniversite öğrenim programına yerleştiğinizi fakat kayıt yaptırmadığınızı seçeceksiniz.
Geçen sene yerleşip kayıt yaptırmadığınız için "bir" seneliğe mahsus OBP yarıya düşecek. Öğrenim durumuna da bir üniversite öğrenim programına yerleştiğinizi fakat kayıt yaptırmadığınızı seçeceksiniz.

Çözüm
Peki OBP ne kadar düşecek? 450 OBP vardı, nasıl hesaplanıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ortaöğretim Başarı Puanı diploma notunun 100'lük sistemdeki karşılığın 5 katı. Sizin OBP 450. 450/5=90. Sizin OBP 100 üzerinden 90. Bunun yarısı kırılıyor bir seneliğe mahsus.

Buradaki hesaplama sitesine göre size 27 puan geliyor 90 OBP için. En fazla da 60 puan geliyor, o da diploma puanı 100 olanlar için. Eğer OBP kırılmasaydı size 54 puan gelecekti. OBP'nin ne kadar geriye atacağını da aşağı yukarı sonuç almak için bu siteyi kullanabilirsiniz:

Konuyla alakalı aklınıza takılan farklı soru varsa çekinmeden sorabilirsiniz.

OBP'yi kullanmadan sadece ham yerleştirme mümkün mü? Çünkü bana diploma puanı seçeneği sundu başvuru esnasında. Sınavdan bir ay önce OBP onaylama muhabbeti vardı birde.

OBP'yi kullanmadan sadece ham yerleştirme mümkün mü?

Mümkün değil ve ayrıca düşük de olsa OBP'yi kullanmanız iyi olur. Bir taraftan 0 puan almak var, diğer tarafta da az da olsa 27 puan almak var.

hayır sınıfta kaldığın için yerleşemediğin zaman obp kırılmıyor ösym sınav kılavuzundan inceleyebilirsin ben ordan okudum ama 2 kere aradım ösym yi hepsinde kırılıyor dendi kılavuzu anlattığım zaman ise o zaman kırılmaz dendi o yüzden biraz kafamı karıştırdı ama kırılmaz diye düşünüyorum kılavuzda yazdığı için

Bende okudum öyleymiş kırılmaz ama ben kayıt esnasında yerleştirildim kayıt yaptırmadım seçeneğini seçtim bir sıkıntı olur mu?

Dostum kılavuzda YKS sınavına girerken ortaöğretimden mezun olamayanlar 31 aralığa kadar geçici kaydı bildirmesi lazım diyor açıktan mezun olamayanlar ise 31 Ocak diyor ben ortaöğretim okurken YKS'ye girdim mezun olamadım sonra devamsızlıktan kaldığım için de açığa geçebildim sonra açıktan mezun oldum ocak 2 de benim OBP kırılıyor mu şimdi?

Son düzenleme:
Hocam ben de sadece kılavuzda yazdığı kadar bilgi sahibiyim. Tavsiyem kendilerini arayıp sormanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…