Üniversiteyi 3 Yılda Kazanmak

Yok yok, ailemde dediğiniz şeyleri yapacak para yok maalesef.
Zamanla görücez artık.
Genede üniversite oku, kimileri benim gibi şansız olmuyor. Ben üniversite hayatımı hem ders çalışarak hemde dışarıdan çalışarak geçirdim. Zindan gibi gelmişti bana. Ama durumu biraz düzgün olanlar için üniversite okumak çok iyi.
 
Merhaba 19 yaşındayım ve hedefim bilgisayar mühendisliği. 12. sınıfta mezun olduğumda sınava girmedim ve ardından sınav sistemi değişti ve korkularım bir anda önüme çıktı. Soruları çok yavaş ve anlamakta zorluk çekiyordum. İlk yılımda matematiğim 0'dı ve rasyonel işlemler ile çalışmaya başladım, ilk mezuna kaldığım yıl sınavdan TYT 222 puan aldım. 1 sene daha AYT odaklı çalışmaya karar verdim ve türev-integral harici tüm konuların uzmanı değil ama 10 sorudan 5'ini çözecek haldeyim. 2. sene girdiğim sınavdan ilk sınavdan düşük aldım. :( Türkçeye hiç çalışmadığım için 9 Türkçe net, 9 sosyal bilgiler, 15 sorudan 10'u doğru matematik ve 7 fen yaptım. Matematikte problemler ile büyük sorun yaşıyorum aynı zamanda da Türkçe ile.
Önümde 2 yol var, 1.si 2 yıllık bir üniversite'ye yerleşip DGS ile 4 yıllığa geçmek. 2.si 3. defa mezuna kalıp dershaneye gitmek.
Bu sene 15 AYT matematik yapabilirdim fakat umudum olmadığı için pek yapamadım.
OBP puanım 57.7

Hocam sanırsam hayattan kaçmak için akademik kariyere yöneliyorsunuz fakat bu çabalarınız hiçbir sonuç vermeyecek daha cümlenizde 2 yıllıkdan 4'e geçerim diyorsunuz büyük ihtimal onu da erteleyip geçemeyeceksiniz, düzenli olarak mezuna kalınca ne değişecek seneye daha mı çok çalışacaksınız bence hayır yapsaydınız şimdiye kadar uzun bir zamanınız vardı. Eğer ailenizde 4 yıllık herhangi bir şey bitirince sizi memur yapabilecek biri varsa deneyin şansınızı fakat başka türlü bir yere gelebileceğinizi sanmıyorum.

Size tavsiyem şehrinizdeki 2 yıllık bölümlere odaklanın iyi kötü birine girin barajı geçmek yetiyor zaten, en azından hem oraya gider hem bölgede bir yerde çalışır hem de ailenize yük olmazsınız.
Ve tekrar tekrar mezuna kalma fikrini aklınızdan çıkarın.
 
Yanlış anlama kardeşim ama tanıdığın insanlar yoksa okuma boşuna. Boşta yatıyorum ben. Kötü bir yerde de okumadım açıkçası. Ege üniversite'si bitirdim ama şu an A101 gibi marketlere başvuru yapıyorum. Düşün ülke o kadar saçma bir yerdeki adamlar kasiyer alırken üniversite mezunu ve deneyimli istiyor.
Hangi bölüm okudunuz?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı