Üniversiteyi Bırakmak İstemek

Bende aynı durumdayım... Eğer benim gibi dersleri seviyorsan bırakma diyeceğim ama sevmiyorsun. O sıralama yapan kişi okulu bıraksa bile gene istediği bölümü kazanır. Sabah akşam vizeler kafamdan çıkmıyor...
Bol şans sana.

Hocam, etrafinizda sevmediginiz bircok sey var. Hadi hepsinden kurtulun bakalim? Bazen bu isler boyle yurumuyor.
O bıraktığın şeyler farklı bu farklı. Bırakmak istediğin şeyi bırakırsın ama meslek öyle değil işte. Her sabah kalktığında lanet okursun o mesleğe. Meslek öyle kafana göre bırakılmıyor. Baştan kendi ilgi ve yeteneklerine göre seçmek önemli.

O bıraktığın şeyler farklı bu farklı. Bırakmak istediğin şeyi bırakırsın ama meslek öyle değil işte. Her sabah kalktığında lanet okursun o mesleğe. Meslek öyle kafana göre bırakılmıyor. Baştan kendi ilgi ve yeteneklerine göre seçmek önemli.
Dunyevi zevklerden bahsetmiyorum. Bazen mecburi oldugunuz seyler oluyor. Kararlar ve sonuclari. Mesela Turkiyeyi sevmeyen biri icin birakip gitmek oyle kolay degil sanirim, degil mi?

Senin hayatını ve geleceğini bir başkası nasıl senden iyi bilebilir ki? Kendi geleceğini kendin çizmen gerekirdi. Böyle önemli bir hususta nasıl öğretmenlerinizi dinlersiniz, anlamıyorum.

Öğretmende dinlenmeli ama bir yere kadar. İnsanın kendinde bitiyor olay.

@Jan Valjan, evet yürümüyor. Ancak mesleği istemediğini kendin belirtiyorsun, bu meslekle bir ömür geçirebilir misin?
Yok hocam geciremem tabi ki. Zaten biraktim geldim. Ben cozum arayisi icerisindeyim sadece. Bir nevi dert yanma. Problemi somut bir sekilde nasil cozebilecegimi bulmaya calisiyorum konu sahibine de yardimci olur elbet.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı