Ünlü şirketler verilerimizi mi araklıyor?

Ünlü Şirketlerin Verilerimizi Araklaması Etik mi?

• Cihaz benim, internet benim, elektrik benim, tüm bunlara parayı veren yine benim! Etik değildir!!!

• Verilerimi başkalarıyla paylaşması etiktir.

• Bu firmaları anlamak çok zor. Saçma sapan şeyler yapmaya başladılar.

• Birilerinin, verilerimi araklayacağını (çalacağını) düşünmüyorum.

• [Troll Seçenek] Benim verilerimi, sadece uzaydaki "Uwaxczdgfksşjogşlşl..." Gezegeni sakinleri çalar.

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Muhtemelen değil şahsen gelecekte devletlerin büyük kitleleri yönetmede senden benden topladığı bu big datayı bir silah gibi kullanacağını düşünmekteyim. Rahip Brunson olayında Türkiye'de atılan twitlerin analiz edilip daha sonra Trump'ın yapacağı konuşma metninde daha az tepki çekmek için değişikler yapması(doğruluğundan %100 emin değilim) vb verilebilecek örnekler bu düşünceyi destekler nitelikte.

Emin olun reklam aracılığıyla kullanılan uygulamaların hepsi bizi bizden daha iyi tanıyor. Bu big data kullanılarak sıradan olarak nitelendirilen bir insanın bazı durumlarda nasıl davrandığını, alışkanlıklarını, zaaflarını vs verileri çıkartıp işleyip bir profil çıkartılaral kitle yönetimi konusunda kolaylık sağlaması olasılıklar arasında bana kalırsa
Eki Görüntüle 435659

Belkide...
Ya her şey kağıt üstündeki gibi değilse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…