Üretim Hatalı SAPPHIRE HD 7870 kartım ve DataGate'e başvurum

Bu konuda ne deseniz haklisiniz kendi adima konusmam gerekirse benim aptalligim bu ama ne biliyim nisan da toplattilar falan haberlere inaniyosun ama buranin Turkiye oldugunu aldigim firmanin vatan oldugunu bir an unuttum dedigin gibi asusunki 60 70 lira fazlaydi iste basireti baglaniyor bazen insanin... Neyse olmadi bakkala saticam zararina gidip asusunu alcam cunku degistirceklerine pek ihtimal vermiyorum avrupaya yollasam 1 aydan once donmez zaten yaz okuluna 1 ay var o arada ne oynarsak bakkala 300 400 e satarim herhalde daha 3 aylik kart...

Kaç aydır Söylüyorum OC ekli ve ekli ürünler almayın diye bazıları ne farkı var diye soruyor :) Fabrika çıkışlı oc sonuçta diyor fabrikada çıksa ne olacak OC yapmış oluyor sonuçta.
Bütün 7800 serisinde yok Eksiz serileri alın sorun çıkmaz. Şuan elinizde ki kartlardaki problem Driverden kaynaklı eski driverleri deneyin sorun azalacaktır.

Ghz Edition, OC v.s. sürümlerinde sorun olduğu gibi düz kartlarda da olabiliyor. Hepsinde aynı GPU'yu kullanıyor. Eski sürücü yüklemenin mantığı nedir ben anlayamadım...

Arkadaşlar bilen bilir, şuan benimde kullanmakta olduğum SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition OC kartlar, Sapphire, üretimde dandik kapasitör kullandığı için siyah ekran denen bir soruna sahip. Sapphire yurt dışında bu olayı kabul etti ve kartları geri toplayıp sorunsuz modellerle değiştirdi. Fakat her zaman olduğu gibi Türkiye'de çıt yok. Vatan Bilgisayar çalışanları bu tür şeyleri okuyup araştırmaktan bile aciz olduğu için götürünce takacaklar bir test sistemine 10 dk. çalıştırıp bir şeyi yok diyecekler ya da suçu başka parçalara atacaklar. Bunların çoğu bakkal kafasında zaten. Ben de bunlardan bir cacık olmayacağını anlayıp durumu detaylıca anlatan, Sapphire resmi distribütörü olan ve kartımın garantili olduğu DataGate Bilgisayar'a bir mail attım. Onlara Vatan çalışanlarının neler yapmaktan aciz olduğunuda anlattım ve bu konu hakkında bir şeylerin yapılması gerketiğini söyledim. Onlarda ilk kez terslemeyip benden kartın seri no.'sunu istediler. Bakalım bu iş nereye kadar gidecek? Gelişmeleri burda paylaşacağım arkadaşlar. Hepinize iyi forumlar.

Bende aynı sorundan şikayetçi olduğumu yazmıştım. Bugün olay sonuca bağlandı. İnanılmaz ama bozuk kart sattıklarını kabul ettiler kartı geri bile vermediler çünkü şu an kart üretim merkezlerine yollanmış. Paramın iadesi için bir onarım kağıdı verdiler ve bende vatandan Asus HD 7870 aldım 77 tl farkı vererek. Gelelim Ömer'in ret edilip benimkinin niçin kabul edildiğine... İlk aklıma gelen sebep bizzat oraya gidip elimde şu linkin ''Important Information Regarding 7870 and "Black Screen" issues'' çıktısını alıp gözlerinin içine sokup kendi kartımın kutusundaki numaraları marker ile işaret koydurtmam. İkinci ihtimal ise benim kartı oyunda denediler ama bu imkansız gibi geliyor. Ömer'e tavsiyemde bu çıktı olayını bir kez denemesi ve benim kartı örne göstermesi orada baya tantana yaptım ama... Olumlu sonuçlanmasına rağmen yine de herkesten sapphire hd 7870 alırken seri numaralarına bakmalarını tavsiye ediyorum eksen bilgisayara vatan bilgisayara stoklarının çoğunda bu seri numaraları kartlar var kanıt isteyen dostlara link ''SAPPHIRE Radeon HD7870 OC 2 GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı 11199-19-20G - Ürün Kategorileri'' bu ilk bozuk seri ''SAPPHIRE Radeon HD7870 2 GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı 11199-16-20G - Ürün Kategorileri'' buda diğeri bu kartların bozuk olmaları dedikodu da değil en üstteki resmi linkte bunu doğruluyor... Bu arada Ömer'e bir tavsiyem daha var senin konunda gördüğüm için değiştirmiyceklerini düşündüm ve mail attım yurtdışı destek birimine ve aldığım cevap şu oldu eğer verecekleri adrese kartımı yollarsam bire bir değişim yapabileceklerini söylediler... Umarım bir faydam dokunur...

Hala Bütün seri hatalı demeye getiriyorsunuz. Aynı seriyi kullanan Birçok kişi biliyorum ve Hiçbir sorunları da bulunmuyor, çıktığından beri de kullanıyorlar. Hatalı üretim olsa Geri çağırırlardı ama hala satışta ?!!

Hala Bütün seri hatalı demeye getiriyorsunuz. Aynı seriyi kullanan Birçok kişi biliyorum ve Hiçbir sorunları da bulunmuyor, çıktığından beri de kullanıyorlar. Hatalı üretim olsa Geri çağırırlardı ama hala satışta ?!!

Important Information Regarding 7870 and "Black Screen" issues okuman yada linke basma alışkanlığın yok galiba? sadece 2 seri diğer linklerde de bu seri satışının devamını görürsün. Boşuna dememişler anlatabildiğin karşındakinin anladığı kadardır...

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı