Üretimi nasıl başlatırız?

Konuşulacak bir şey yok. Velev ki sen haklısın, çıkaramıyoruz. Çıkarsak süpergüç olacağımızı mı sanıyorsun? Dünyada bor üzerinden dönen para 400-450 milyar dolar sadece. Bu dönen borun hepsini Türkiye satsa bile 450 milyon dolar kazansan ne olacak sanıyorsun? Sadece Somali'ye 30 MİLYAR dolar yardım gönderdi reisimiz. Milyon ve milyarın farkını idrak edebiliyor musun?

Tonlarca bor çıkarsan ne olacak birader? Satacak kimse yok, kendin kullanacak teknolojin yok. Çıkarsan da çıkarmasan da dünyadaki tüm borun değeri bu: 450 milyon dolar. Sakız parası. 5 para etmez bir maden bor. Kalkmış petrolle, Venezuela'yla kıyaslıyorsun. Ne içtin bana da ver.
Türkiye bu durumduysa 950 milyar dolar olan milli gelirin 650 milyar dolar'a düşmesi yüzündedir.
450 milyar dolar ne demek biliyor musun Türkiye gibi bir ülke için?
Ayrıyaten Somali'ye gönderilen yardım 30 milyon dolar. Yalan propaganda sen yapma.
Cevap vereceğin ne var? Sen bana o yalan propagandanla, cevabı alınca kaçan halinle neyin cevabını vereceksin? Orada Lozan'ın bütün maddeleri hatta Osmanlı'dan kalan borçlar ve hangi bankalara GBP türünden ne kadar ödeneceğine kadar her şey internette var. Treaty of Lausanne yazsan hepsini görürsün. İhracat/ithalat ve bütün ürünlerin ticaret hacimlerini görmek için OEC sitesine girebilirsin açıklanan resmi verileri bulmak için.

Yok, araştırmayı bilmez. Bilgiye nasıl ulaşacağını bilmez. Kulaktan duyduğu ya da cemaat abisinden söylenmiş şeyleri gelip burada yayar. Sonra cevabını alınca "cevap vermeyeceğim" der. Güzel işmiş.

Yalanlarını al, takıyyeni de al, hadi başka konu bul kendine yalan propagandanı yedirebileceğin.
Konuda siyaset konuşulmayacak denilmişti.

Konuşulacak bir şey yok. Velev ki sen haklısın, çıkaramıyoruz. Çıkarsak süpergüç olacağımızı mı sanıyorsun? Dünyada bor üzerinden dönen para 400-450 milyar dolar sadece. Bu dönen borun hepsini Türkiye satsa bile 450 milyon dolar kazansan ne olacak sanıyorsun? Sadece Somali'ye 30 milyar dolar yardım gönderdi reisimiz. Milyon ve milyarın farkını idrak edebiliyor musun?

Tonlarca bor çıkarsan ne olacak birader? Satacak kimse yok, kendin kullanacak teknolojin yok. Çıkarsan da çıkarmasan da dünyadaki tüm borun değeri bu: 450 milyon dolar. Sakız parası. 5 para etmez bir maden bor. Kalkmış petrolle, Venezuela'yla kıyaslıyorsun. Ne içtin bana da ver.

Reisimiz isterse gönderir ne ki 1 günlük mutfak alışverişi reisin. Ben başkan olsam bende çalardım helal olsun.

Birileri kalkıp siyaset palavrasıyla "maden çıkaramıyoruz" derse bu iş başka yere kayar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Ciritica İş birebir muhatap olmada gerçekleşse aynı şeyi yaparım ama burada bu yazılanları okuyan yüzlerce üye, on binlerce üye olmayan ziyaretçi var. Bunların yarısı bile bu yalanı alıp etrafına yaysa yüz binlerce yeni palavra mağduru daha oluyor. O yüzden bu tür herkese açık mecralarda göz ardı etmemek lazım.

Adam gelmiş oraya rezervimiz var çıkaramıyoruz diyor. Bu yalan, çıkaramıyor olsak Dünya ticaret hacminde bu kadar büyük bir payımız olamazdı. Bunun da üstüne bu kadar yan element olarak kullanılan ve Dünya ticaret hacmi yarım milyar dolar bile olmayan bir madende sen ihtiyacın 1000 katını çıkarsan neyine yarayacak?

Milyon diye hatırlıyordum, hemen yeni sekmede 30 milyar diye arattım da haber başlığını görüp yazdım. Clickbait'e düştük🤭

Demek ki siz milyar ile Milyon'u idrak edemiyorsunuz :).

@Ciritica İş birebir muhatap olmada gerçekleşse aynı şeyi yaparım ama burada bu yazılanları okuyan yüzlerce üye, on binlerce üye olmayan ziyaretçi var. Bunların yarısı bile bu yalanı alıp etrafına yaysa yüz binlerce yeni palavra mağduru daha oluyor. O yüzden bu tür herkese açık mecralarda göz ardı etmemek lazım.
Oda başka bi bakış açısı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı