Ürik asitin fazla çıkması neden olur?

• Konuyu başlatan 485936
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 935

485936

Hectopat
1 hafta önce kan verdim ve sonuçlarıma baktığımda ürik asitimin fazla olduğunu gördüm bir de B12 düşüklüğü gördüm. Aşağıya - olan sonuçlarımı yazıyorum. Spor yaptığımdan alabildiğim kadar protein almaya çalışıyorum. Ama biraz fazla kaçırdığımdandır ürik asitim fazla çıkmış. Nelere dikkat etmem lazım bu değerlere göre? Anlamayanlar için en sağdaki sayılar normal değerler bir soldaki sayılar ise benim değerlerim.
Ürik asit8.2mg/dL3,4 - 7
LDL kolesterol63mg/dL70 - 130 - Kardiyovasküler hastalık riski yüksek: >130 mg/dL
Albümin48g/L32 - 45

Günlük kaç gram tavuk yiyorsunuz ve proteini nasıl karşılıyorsunuz?
Ne kadar yediğimi bilmiyorum ama günlük her zaman tavuk yiyordum yaklaşık günlük 3 adet tavuk göğüsü yiyordum. Proteini lor peynirinden, pilavdan, nohuttan, etten, tavuktan, sütten, yulaftan vb. alıyorum.

Protein ağırlıklı besleniyorsanız bundan kaynaklıdır. Tükettiğiniz su miktarını artırın. Küçük eklemlerde ağrı oluyor mu? Ayak parmakları veya el parmakları gibi ?
Hiç birinde olmuyor. Şuan azaldı gibi. O günden sonra protein alımımı azalttım. Su içmem stabil. Günlük 3L kadar içmeye çalışırım. Sağ olun.

Yaşınız gençtir muhtemelen, vücut bunu tolere edebilir fakat tedbirli olmakta fayda var. İçtiğiniz su miktarı iyi.

15 yaşındayım bana dahiliyeye görünmemi söyledi fakat ben proteini kısıp 1 ay sonra tekrar kan verme düşüncesindeyim acaba aynı sorun devam edecek mi ederse dahiliye ye giderim muhtemelen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı