Üst Düzey Bilgisayar için Hangi Soket Yapısı?

Ferit ARSLAN

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Beylikdüzü
Daha fazla  
Meslek
Donanım Hastası
Merhaba arkadaşlar üst düzey bir bilgisayar topluyorum parçaları yavaş yavaş alıyorum ve sıra geldi anakart, işlemci ve monitör'e. Sormak istediğim şu; ben skylake mimarisine ait iyi bir işlemci almak istiyorum ama anakart seçiminde soket farkları bayağı kafamı karıltırdı. 2011v3 soket mi almalıyım ? Yoksa 1151 mi almalıyım ? Ayrıca bu soketlerin aralarındaki farklar nedir ? Neden 2011 soket yapısına sahip anakartlar daha pahalıdır ? Soket yapıları performansı nekadar etkiler ? Teşekkürler şimdiden.

2011 denilen soket x99 dediğimiz platform. İşlemcileri oldukça pahalıdır ve bahsettiğin gibi üst düzeydir. Hemde tam anlamı ile üst düzey. :) 4 kanal ram kullanımını destekler ve x99 kuranlar yüksek performans için kesinlikle 4 kanal ram kullanırlar. 1151 ise bildiğin gibi skylake işlemciler ile kullanılan soket. Yine x99 gibi ddr4 ramler ile kullanılıyor. Fiyat olarak daha caziptir ve genellikle oyun bilgisayarları için falan kullanılır.

Tamam hocam teşekkür ederim. Yani 2011v3 alacağım. Peki bu 2011v3 soket yapısına sahip olan anakartlar'ın ekran kartı slotları SLI yapıldığı zaman 2 ekran kartını x16 olarak çalıştırıyor mu ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı