Üst düzey hava soğutma mı sıvı soğutma mı?

Aynı fiyatlı sıvı soğutma mı hava soğutma mı?

• Sıvı soğutma

• Hava soğutma

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

Suleymanozer

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Psikolog
Meraktan soruyorum sadece alacak değilim. Yine de bilgi göz çıkarmaz.

Diyelim ki 350 TL civarı para gömeceğiz soğutmaya, OC yaptık ya da nebilim atarlandık işlemcimize sen hele bekle geliyorum şimdi diyip vatana koştuk ve KYK bursunu ya da yastık altı paramızı bir gafletle soğutucuya gömmek üzere gözü kararttık. Ne tercih etmek gerekir?
1. Bu düzeyde bir sıvı soğutma mı: Cooler Master Seidon 240M Sıvı Soğutma Sistemi - Vatan Bilgisayar
2. a) Yoksa bu düzeylerde bir hava soğutma mı: Zalman Cnps12X Lga775/1155/1156/1366/2011 & Am2/Am2+/Am3/Am3+/Fm1 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar
b) Cooler Master V8 Gts Lga 775/1150/1155/1156/1366/2011 & Am2/Am3/Fm1/Fm2 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar

Sistemin stabil bir şekilde çalıştığı overclockta hava soğutma yeterli. Soğutmaya o kadar para saymaya gerek yok bence. Bir Technopat atasözü der ki: Aradaki fiyat farkıyla SSD alınır. :)

Bence almışken Corsair H100i alın keyfinize bakın. Ben aldım gayette memnunum, tek sorunu Win 8.1 64Bit'le olan driver sorunu yüzünden fanları kontrol edemememdi ve bir kaç uğraş sonucunda sorunu çözdüm.

Bence sıvı soğutma tam anlamıyla çöpe atılan para. Custom dışında hazır modüller ısraf. Tabi tamamen benim düşüncem. Elime H80i ve H100i geçti ikisinide kullandım fakat prime95 testinde OC edilmeksizin 72 derecelere geldi işlemci. FX 6300 belirtiyim.
Şuan Hyper 212 Evo kullanıyorum 4.5 Ghz'de 65 derecelere geldi en fazla. Biliyorsunuz prime95 testi sistemi başlıca strese sokuyor. Bunun dışında sistem en fazla 60 derecelerde. Para senin, karar senin. :uyan:

İşin aslı ben sıvı soğutmayı pek sevemedim. Nedeni de fiyat performans açısından tatmin etmemesi. Fakat sık sık pc topluyorum ve insanlar sıvı soğutma almak için diretiyorlar. Şuan alıcısı değilim ama bilgi edinmek için açtım bu konuyu. bir soğutmaya 350 lira bütçe ayırmış adam. Yani daha azıyla tatmin olmuyorsa yine de su soğutmayı hava soğutmaya tercih etmek gerekir mi? Bu fiyat düzeyinde seçim yapılacak. bütçe 350TL

Bütçe artıyorsa custom sıvı soğutma, bunun için 600 TL ve üstü bi mevla çıkarmak lazım lakin daha ucuza optimize edilebilir fakat riskleri ve ürünün kalitesi tartısılır, ileride verdiğin paraya yazık edip ekstradan masraf açabilir ucuz yollu custom sıvı soğutmalar. En iyi f/p ürünü olarak hava soğutmalara yönelmek olur.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı