Üst düzey monitör tavsiyesi

Bütçe
25000-35000

anilcaann10

Centipat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Asus ROG Maximus Z790 Hero DDR5
İşlemci: İntel i7 13700K
Ekran Kartı: Asus ROG 4080
Ram: Corsair 32 GB 6200 MHZ
SSD: Corsair MP600 Core XT - Corsair MP600 PRO
Kasa: Lian Li Dynamic XL Rog
Kasa Fanı: Lian Li SL İnfinity x10
Sıvı Soğutma: Lian Li Galahad v2
Klavye: Asus Rog Strix Flare II Animate
Mouse: Asus Rog Chakram
Monitör: Xiaomi 34' 144hz 3440*1440 / Monster Aryond Fast IPS 24' Full HD
Herkese iyi sosyaller,

Güncel sistem özelliklerimi belirterek sizlerden üst düzey monitör tavsiyesi istemekteyim.

ASUS ROG Maximus Hero DDR5 anakart.
Intel i7 13700K işlemci.
ASUS ROG 4080.
DDR5 32 GB 6200 MHz RAM.
2+1 TB SSD.
Sıvı soğutma vs vs.

Şu an güncel olarak 3440*1440 34' ultrawide Xiaomi monitörünü kullanıyorum. Sistemi güncellediğim için monitör tarafında bir değişiklik yapmak istiyorum ancak hangi monitörü almak istediğime emin olamadım.

Almak istediğim monitörlerden biri;

Samsung G8

OLED olması benim için öne çıkıyor ancak hiç OLED monitör kullanmadım. Monitörden istediğim kaliteli bir görüntü ile oyun oynamak. FPS oyunlarını çok oynamıyorum daha çok hikayeli oyunlar oynuyorum. Daha önce 4K monitör de kullanmadım. Samsung'un bu monitörü de 4K değil ama birçok yerde 4K'den daha sağlam görüntü verdiğini söyleyenler oldu.

Görüntü kalitesini arttırmak için 4K IPS bir monitör mü almalıyım yoksa Samsung G8 veya bunun denginde bir OLED mi emin olamadım, bir de OLED monitörlerde karşılaşabileceğim sorunları da okuduğum için içimde hep bir acaba var.

Bu konuda bilgili olanların desteğini bunlardan başka monitör tavsiyeleri varsa söylemenizi rica ediyorum.

Herkese iyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
BenQ marka serisi tercih edilebilir.
Önerebileceğin modeli var mı hocam? yada 4k ile 2k monitör arasında sağlam görüntü farkı var mıdır? Deneyimleyemediğim için hayal edemiyorum açıkcası

yada 4k ile 2k monitör arasında sağlam görüntü farkı var mıdır? Deneyimleyemediğim için hayal edemiyorum açıkcası
Monitörün büyüklüğüne ve kalitesine göre değişir. Online oyun seviyorsanız 2K yüksek Hz'ye sahip bir monitör tercih edin. Hikayeli oyunlar seviyorsanız veya Edit/Tasarım vb. yapıyorsanız 4K tercih edin.

Önerebileceğin modeli var mı hocam? Ya da 4K ile 2K monitör arasında sağlam görüntü farkı var mıdır? Deneyimleyemediğim için hayal edemiyorum açıkçası.

Sizlere önerim şu olacaktır, herhangi bir modelden ziyade sisteminize darboğaz yapmayacak akıcı görüntü sağlayacak monitör bakmanızdır. Teknoloji mağazalarında bulabilirseniz eğer teşhir ürünlerini inceleyebilirsiniz. Bu arada OLED monitörlerde uzun kullanımlarda markaya bağlı sararma yapmakta. IPS 4K 27-32 veya 34 inç monitör tercih edilebilir detaylı araştırmayı kullanıcı yorum odaklı yapın lütfen.

Sizlere önerim şu olacaktır, herhangi bir modelden ziyade sisteminize darboğaz yapmayacak akıcı görüntü sağlayacak monitör bakmanızdır. Teknoloji mağazalarında bulabilirseniz eğer teşhir ürünlerini inceleyebilirsiniz. Bu arada OLED monitörlerde uzun kullanımlarda markaya bağlı sararma yapmakta. IPS 4K 27-32 veya 34 inç monitör tercih edilebilir detaylı araştırmayı kullanıcı yorum odaklı yapın lütfen.
OLED monitörlerde sararma ve yanma sorunlarını duyduğum için geri çekiliyorum zaten, gözle görmek daha iyi tabi. FPS oyunları çok oynamadığım için önceliğim görüntü kalitesi, bunun için de sanırım 4k daha iyi olacaktır.

Ben yüksek FPS tercih edeceğimden 4K yerine 2K alırdım.
sağol hocam düşüncen için, benim için FPS çok önemli değil ortalama 144 hz yeterli, zaten bu bütçede 4kda da ortalama 144 üstü bir monitör rahatlıkla bulabiliyorum.

Monitörün büyüklüğüne ve kalitesine göre değişir. Online oyun seviyorsanız 2K yüksek Hz'ye sahip bir monitör tercih edin. Hikayeli oyunlar seviyorsanız veya Edit/Tasarım vb. yapıyorsanız 4K tercih edin.
cevap için teşekkürler, 27 inç bana biraz küçük geliyor, 32 inç 4k ile 27 inç 4kda kalite farkeder mi?

OLED monitörlerde sararma ve yanma sorunlarını duyduğum için geri çekiliyorum zaten, gözle görmek daha iyi tabii. FPS oyunları çok oynamadığım için önceliğim görüntü kalitesi, bunun için de sanırım 4K daha iyi olacaktır.

Aynen öyle görüntü olarak 4K IPS 27-34 arası monitör almanız sizin için yeterli ve tatmin edici olacaktır. IPS renk açısından detaylı ve canlıdır kendim de IPS panel kullanmaktayım.

cevap için teşekkürler, 27 inç bana biraz küçük geliyor, 32 inç 4k ile 27 inç 4kda kalite farkeder mi?
İkisi de 4K hocam, tek farkı ultrawide monitörlerde 4K için çözünürlük biraz daha genişletilmiş oluyor ama pratikte ikisi de 4K, fark edeceğini sanmıyorum. Tabii iki farklı marka model monitörden bahsediyorsanız işler değişebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı