Üst komşu sorunu

Komşu eşek olduktan sonra ne yapsanız boş. Benim komşumun çocukları da gece yarılarına kadar tepiniyordu. Bir gün gece vakti telefonla aradım ve şikayetimi dile getirdim. O günden beri çok rahatım.

Kısacası biraz zihniyet meselesi. Veletlerine söz geçiremiyorsan niye çocuk yapıyorsun? Nefret ediyorum bu tip insanlardan.

Türkiye'de bu sorunu düzgünce çözemezsin. Polisi arasan gelmez. Başka zaman arasan zabıta bakıyor der. Zabıtayı ararsın açmaz. Başka zaman açar ama gelmez. CİMER'e yazarsın cevap bile gelmez. Gelse cevap niteliği taşımayan laf gevelemekten başka bir şey değildir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığını arasan, yazsan polisi ara derler. O ses ölçen aleti görmek bir nasip olmadı. Bizde direkt 10 haneli sokağın ortasında ayyaş var. Beyefendi utanmasa her gün 9-5 radyo yayını yapacak sokağa. Tek rahatsız olan ben de değilim ki. Beyni olan herhangi biri rahatsız olur bu kadar yüksek bir sesten. Bir de eşlik ediyor ne çalarsa.
Git güzellikle konuş derdini anlat.
Hocam herkes sizin gibi insan değil ki. Bahsedilen şey duvara askı asmak için matkap kullanma sesi değil. Sürekli olan bir şey. İnsan olsa zaten böyle bir rahatsızlık verdiğini/verebileceğini fark edip yapmaz.

Apartman kültürünü benimseyememiş, şehirde yaşadığından haberi olmayan insanlara ne yaparsanız yapın yine bildiklerini okurlar. Bencil insan, empati yapamayan insan karşıdakinin ne hissettiğini anlayamaz, anlayamadığı için yaptığı her şeyi kendisine hak görür.

Benim üst katımda yaşlı bir çift var. Çok sesleri, solukları çıkmıyor. Amca zaten birkaç gün önce vefat etti, teyze de kendi halinde. Arada sırada torunları, gelinleri gelince gecelere kadar tepişme ve koşuşturma sesleri geliyordu ama onlara da tolerans gösterebiliyorduk.

Gidip medenice konuşun diyeceğim ama medeniyetten anlayacaklarını da sanmıyorum. Anlamıyorlarsa kısasa kısas yapmak ''medenice'' bir çözüm olmasa da yapılabilir, hak ettiklerini görürler en azından. Bir yere şikayet ederek bu sorunun çözüleceğini sanmıyorum bu ülkede.

İlk başta kapılarını çalıp uyarmak gerek. Anlamazlarsa, kendi yönetemlerinizle başkalarını rahatsız etmeden yukarıyı rahatsız edecek bir şeyler bulmak en güzel seçenek. Devlet birimlerine şikayet etmekle hiç uğraşmayın derim, ben bir sonuca varılacağını düşünmüyorum.

Yapacak bir şey yok. Zamanında bizim de bir üst komşu vardı öyle. Gece 2-3'te temizlik yapar, evde topukluyla yürür, çocuğu evin içinde bisiklet sürüp top oynar, eşiyle küfrede küfrede tartışırlardı.

Kaç kere konuştuk ettik, yok olmuyor. Çocuğunuz en azından geceleri koşturmasa dediğimizde "ne yapayım bağlayayım mı çocuğu" diye küstahca cevap verebilen bir kadındı.

Taşınana kadar çok çektik, size de sabır diliyorum. Neyse ki gitti de kurtulduk. Maalesef bu işin bir çözümü yok. Sıkıntı zihniyet olunca bir çözüm üretmek mümkün değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…