Çocuklarda suç yok, onlara sınır hattı çizmeyen, kuralsız yetiştiren ebeveynlerde suç var. Normal saatlerde oynadıklarında kimse problem yapmaz ama gecenin 2'sinde bir çocuğun kardeşiyle fight atması ya da hoplayıp zıplayıp, maraton koşusuna girmesi ne kadar etik? Aileleri öyle bir umursamazlığa sahip ki altta oturan işten mi gelmiş, hasta bir şekilde yatıyor mu acaba diye düşünen yok.Bu dönemde parka çıkabiliyorlarsa çıksınlar hocamTabii kimseyi rahatsız etmeleri gibi bir hakları yok ama... Çocuk onlar işte, biliyorsunuz.
Çocuklarda suç yok, onlara sınır hattı çizmeyen, kuralsız yetiştiren ebeveynlerde suç var. Normal saatlerde oynadıklarında kimse problem yapmaz ama gecenin 2'sinde bir çocuğun kardeşiyle fight atması ya da hoplayıp zıplayıp, maraton koşusuna girmesi ne kadar etik? Aileleri öyle bir umursamazlığa sahip ki altta oturan işten mi gelmiş, hasta bir şekilde yatıyor mu acaba diye düşünen yok.
5 Yaşındaki çocukları sürekli zıplayıp, koşuyor, ne ramazan biliyor, ne bayram saat 8'de başlıyor. Arkadaşlar daha önce böyle bir durum için mahkemelik olan var mı? Gidip konuştum annesi gücüm yetmiyor diyor babası zaten kabadayı. Polise gitsem gıcıklık olsun diye tekrarlayacaklar. Mahkemeye versem para cezası varmış ama oda kazanırsam ama kazanırsam, o para cezası için sessiz olmayı deneyebilirler. Eğer aranızda böyle bir durum da olup mahkeme yoluyla çözen varsa aydınlatabilir mi lütfen.
Şiddet çözüm değildir. Bir de çocuğun acı çektiğini övünür gibi anlatmışsınız.Benim kuzenimin evinde de alt komşu geliyordu şikayete ama kendi oğluna bir vuruyordu oğlan 15 dk inil inil inliyordu. Biz de ilk önce uyardık sonra olmayınca her gün 3 doz demir çöp kovasıyla ritimli vuruyorduk.
Tam olarak olay bu. Böyle insanları ahıra koysak sırıtmazlar.Apartman kültürünü benimseyememiş, şehirde yaşadığından haberi olmayan insanlara ne yaparsanız yapın yine bildiklerini okurlar. Bencil insan, empati yapamayan insan karşıdakinin ne hissettiğini anlayamaz, anlayamadığı için yaptığı her şeyi kendisine hak görür.
Benim üst katımda yaşlı bir çift var. Çok sesleri, solukları çıkmıyor. Amca zaten birkaç gün önce vefat etti, teyze de kendi halinde. Arada sırada torunları, gelinleri gelince gecelere kadar tepişme ve koşuşturma sesleri geliyordu ama onlara da tolerans gösterebiliyorduk.
Gidip medenice konuşun diyeceğim ama medeniyetten anlayacaklarını da sanmıyorum. Anlamıyorlarsa kısasa kısas yapmak ''medenice'' bir çözüm olmasa da yapılabilir, hak ettiklerini görürler en azından. Bir yere şikayet ederek bu sorunun çözüleceğini sanmıyorum bu ülkede.
@yerdavader Uyumak için tek çözümün aşağıda. Benim şahsen hayatımı kurtardı. %85 oranında gürültüyü kesiyor.Eğer böyle bir ürün olmasaydı, üst kat ile çok daha kötü sonuçlara giderdi durum.
Biraz ürün pazarlama reklamı yapmış gibi oldum.
Eki Görüntüle 571353