Üyeler Hazıra Çok Alışmış

Makaleler
5
Yer
Merkez/ÇANAKKALE
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcılığı 2. Sınıf Öğrencisi
Konsol bölümünde daha çok etkinim. Ara sıra Masaüstü bilgisayar, bazen ise konu dışı.

Ama gördüğüm şey nedense bir hata aldığında aldığı hatayı Google'da aratıp, çözümünü bulacak iken, gelip burada konu açmak.

Google'da 5 dakikanı almayacak be :) İngilizce kaynak var, anlamıyorum diyorsan çeviri var.

Anlamıyorum, anlamıyorum :/

Edit: 0x000...07 hataları için hep konu açılıyor. Recep Baltaş her birine aynı şeyi yazıyor. Ben üşeniyorum, okuyup geçiyorum adam yazıyor. Tebrikler vallahi :*

Son düzenleme:
Sen çevir. :)
Bazen başka kaynaklara da güvenmiyor olabilir.
Herkesin İngilizce seviyesi aynı değil. Bazıları hi, go, next kelimelerinden başka bilmiyor.

Dostum, sadece Google çeviri yok. Zaten Google yanlış çeviriyor. Bende mükemmel seviyede İngilizce bilmiyorum ve bu açığımı kapatmak için çabalıyorum.

Yandex var. Orası biraz daha mantıklı çeviri yapıyor. Ama günün sonunda anlam olarak değil, kelime olarak çeviri yaptığı için ikisinde çuvallıyor.

İnsanlar hazıra alışmamış olsalardı burası var olmazdı. 10 yıldan fazladır soru cevaplıyorum ve bazı sorular 10 yıl önce de aynı idi, şimdi de aynı.

Moderatör arkadaşlara hep dediğim bir şey var: hangi soru gelirse gelsin o kişiye ayrı cevap yazmamız gerek, mevcut bir konuya link vermek yerine. Burası bir okul gibi. İnsanlar geliyor, öğreniyor, mezun oluyor... O yüzden kitlenin forumu terk etmesi de bizim için alışıldık bir durum. Herkes özgür :)

Dostum, sadece Google çeviri yok. Zaten Google yanlış çeviriyor. Bende mükemmel seviyede İngilizce bilmiyorum ve bu açığımı kapatmak için çabalıyorum.

Yandex var. Orası biraz daha mantıklı çeviri yapıyor. Ama günün sonunda anlam olarak değil, kelime olarak çeviri yaptığı için ikisinde çuvallıyor.
İşte bu yüzden ya cevaplamayacaksın çözüme ulaştırmayacaksa ya da düzgünce çevirip yazacaksın. :)

Burası bunun için var. Yardım edene para verilmiyor.

Zaten mesaj sayıma bakarsan görürsün, ben yine yazıyorum. PS bölümünü hep kontrol ediyorum.

Şu olur, bir hata olur. Google'da ararsın, bulamazsın veya çözümüne ulaşamazsın, eyvallah. Hiçbir lafım yok. Ama yok dolar ne olur yok bu ne olur... Dolar konularını görmekten bıkkınlık geldi.

Ya da donanımdan çok anlamıyordur. Gelir konu açar, buna da eyvallah. Tek başına yaptığında sonuç alamıyorsa, burada biz varız. Birlikten kuvvet doğar. Ama bazı absürt konular da çıkmıyor değil. Diğer konuları tenzih ederim.

Bilgi kütüphanede de var, araştırma merkezlerinde de var. Bir ihtiyacınız olduğunda interneti de kullanmayın bu durumda. Buranın amacı da bilgi paylaşımı. Hoşunuza gitmeyen konuları görmezden gelebilirsiniz. Evet, bazen dakikalık farkla bile aynı sorular sorulabiliyor. Gereksiz gibi gelse bile, elimizden geldiğince yardım etmeliyiz.

Bazı konuları tartışmak ve güncellemek de iyidir aslında. Eski kaynakları gösteren ve insanları yanıltanlar oluyor. Bu tür durumların da önüne geçilmiş oluyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı