Çözüldü Üzerine moloz düşen sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Antekeli

Centipat
Katılım
21 Nisan 2022
Mesajlar
49
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, deprem olduğu gece PC'yi yan yatırmıştım düşmesin diye. 2. depremde sanirsam kasa camina kucuk bir moloz dusup camini kirmis. PC'yi acmak istedigimde PC acilmiyor. İçindeki parcalar saglam gozukuyor. Tahminim PSU olabilir diye dusunuyorum. Sizce sorun ne olabilir? PSU da zarar gormemis gibi geliyor ama buralarda bilgisayarci da kalmadi depremden dolayi bir gostereyim diyorum ama. Arızanın nereden kaynaklandığını nereden anlayabilirim? Yardimci olur musunuz?
 
Çözüm
Kanka bence biraz daha bekle kendin parçalara dokunma zarar verebilirsin

Hocam arkadaş kasa camı çatlamış dedi cam parçası yok.

Cam parçalarının ve molozun anakarttaki veri yollarına hasar vermesi, bir cam parçasının kabloyu kesebilmesinden çok daha fazla olasıyken kimsenin bunu dile getirmemesi ne garip.

PCB üzerindeki kabartılara ve yollara bakın, üzerinde herhangi bir çiziği veya kesiği olan var mı? Ayrıca lehimleri ve kondansatörleri de düzgün bir şekilde kontrol edin.

@Antekeli eğer çözdüysen ve nasıl yaptığını paylaşabilirsen sevinirim. Çünkü benimkine de düştü sağlam gözüküyordu ama henüz çalıştırmayı denemedim aynı sorunu yaşarsam bir deneyeyim.

Eki Görüntüle 1725914
PWR-SW yazan yeri bir tornavida ya cımbız gibi bir iletken ile şase yaptırarak dener misin? Bu pinler genelde anakartın sağ alt kısmında olur ve Power reset tuşları ve Power-HDD ışıkları buraya bağlanır.

Fotoğraf atabilir misin kasanın içini görecek şekilde?

Acaba ön camda patlayan kısım start kablosunu kesmiş olabilir mi manuel olarak kısa devre ile tetiklemeyi deneyebilir misin?

Farklı bir anakartta denemeniz lazım.

RAM'leri çıkarıp sarı kismini bir temizleyin kumaş veya silgi gibi bir şeyle sonra geri takın belki yerinden oynamıştır.

Acaba ön camda patlayan kısım start kablosunu kesmiş olabilir mi manuel olarak kısa devre ile tetiklemeyi deneyebilir misin?

Geçmiş olsun hocam. Statik belasını unutmayın. Dikkatli çalışın. Gelişmeleri yazarsınız.

Hocalarim sorunu çözdüm islemci pinleri yamulup pert olmuş, islemcim Ryzen 5600X mecbur islemci siparisi verdim
Siperiş Verdigim islemci modeli Ryzen 5700X Amazon'dan 4187 liraya sipariş verdim... Degerli görüşleriniz icin teşekkür ederim...
Nasil yapabilirim fotografla ya da bir video varsa link atabilir misin teşekkürler
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı