ULTIMA-3070 alınır mı?

yakup77

Centipat
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
Tam 1 sene önceki Ultima-3070'i almıştım. Tabi o zaman benim malzemeler daha farklıydı ama aynı özelliklerdeydi hemen hemen. 2K kesinlikle tavsiye ederim. Sistem boşa gitmesin 1080P ile. 27" 2K IPS ekran muhteşem olur.
Ama stok yerine daha iyi soğutan bir alternatif alman şart bence.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba ULTIMA-3070 / AMD Ryzen 5 5600X / ASUS DUAL GeForce RTX 3070 V2 8GB / 16GB RAM / 500 GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR bu PC'yi almayı düşünüyorum PSU 650 ROG STRIX ve Corsair 16 3600 olacak şekilde. Monitör olarak da 1080 2K arasında kaldım sebebi Apex oynuyorum genelde ve PS5'im var şimdiden teşekkürler.

Bu arada LG 27UK650 4K 60 Hz monitörüm de var onu satmayı düşünüyorum.

Bileşenler ve fiyatlandırma çok iyi, bence tükenmeden al. :)

Aynen, çok iyi duruyor.

Tam 1 sene önceki Ultima-3070'i almıştım. Tabii o zaman benim malzemeler daha farklıydı ama aynı özelliklerdeydi hemen hemen. 2K kesinlikle tavsiye ederim. Sistem boşa gitmesin 1080p ile. 27" 2K IPS ekran muhteşem olur.
Ama stok yerine daha iyi soğutan bir alternatif alman şart bence.

Soğutucu kesin şart mı sıkıntı yaratır mı?

Şöyle söyleyeyim. Stok soğutucu sadece sistem boştayken başarılı. Sistem oyun veya render gibi yük altına girdiğinde 100 dereceyi bulup sistemin kapanmaması için dua edersin.
Herhangi bir stres testi bile zaten gösterir sana ne denli işe yaramadığını. Ya da UV yaparak daha az ısınacak şekilde bir ayar çekersin işlemcine. Ama yani en kötü kule tipi soğutucu bile emin ol stoktan daha iyi serinletir.
Bak bunu buldum yani en F/P olarak. Fanları PWM ve 2000 RPM. Ses rahatsız etmez zaten çok yük altına girmedikçe. Boyutu da ikimizin kasası aynı, sığar yani.

Bir de en az orta düzey bir termal macun öneririm. İlk zamanlar bunu kullanıyordum. F/P ürünü denebilir.

OC yapmayacaksan iyi bir hava soğutma da olabilir ama stok soğutucu değişse iyi olur. Böyle bir sistem aldıktan sonra serin ve performanslı çalışması önemli.
Oc falan hiç anlamam sistemde ekleyebileceğim hava soğutucuda yok sistem geldikten sonra kenei rahat takabilirmiyim
Şöyle söyleyeyim. Stok soğutucu sadece sistem boştayken başarılı. Sistem oyun veya render gibi yük altına girdiğinde 100 dereceyi bulup sistemin kapanmaması için dua edersin.
Herhangi bir stres testi bile zaten gösterir sana ne denli işe yaramadığını. Ya da UV yaparak daha az ısınacak şekilde bir ayar çekersin işlemcine. Ama yani en kötü kule tipi soğutucu bile emin ol stoktan daha iyi serinletir.
Bak bunu buldum yani en F/P olarak. Fanları PWM ve 2000 RPM. Ses rahatsız etmez zaten çok yük altına girmedikçe. Boyutu da ikimizin kasası aynı, sığar yani.

Bir de en az orta düzey bir termal macun öneririm. İlk zamanlar bunu kullanıyordum. F/P ürünü denebilir.

Peki direk sistemle beraber 120mm sıvı soğutma alsam nasıl olur?

Oc falan hiç anlamam sistemde ekleyebileceğim hava soğutucuda yok sistem geldikten sonra kenei rahat takabilirmiyim

Peki direk sistemle beraber 120mm sıvı soğutma alsam nasıl olur?
Çoğunlukla 120mm sıvı soğutucu yerine 2 fanlı kule tipi soğutucu almak sıcaklık değerleri açısından çok daha iyi sonuçlar veriyor. Alacağın sıvı soğutma en uygunu zaten 500 600 TL olacak. Onlardan da performans bekleme. Bende 2400mm var. Üste taktım ama kasa desteklemiyor. Ben yine de bir şekilde üste iki üç vidayla tutturabildim radyatörü. Ekran kartın benim Asus TUF 2979'ten daha kısa anladığım kadarıyla 2 fanlı olduğu için. Kasanın önüne 240mm takabiliyorsun bu sayede daha rahat. Öbür türlü ekranın dibine dibine giriyor çünkü. Bilgisayara harcayacağın par harici soğutma için ayırabileceğin bütçe ne? Ayrıca üste de 1 fan egzoz şekilde takman da çok işine yarayacaktır.

Çoğunlukla 120mm sıvı soğutucu yerine 2 fanlı kule tipi soğutucu almak sıcaklık değerleri açısından çok daha iyi sonuçlar veriyor. Alacağın sıvı soğutma en uygunu zaten 500 600 TL olacak. Onlardan da performans bekleme. Bende 2400mm var. Üste taktım ama kasa desteklemiyor. Ben yine de bir şekilde üste iki üç vidayla tutturabildim radyatörü. Ekran kartın benim Asus TUF 2979'ten daha kısa anladığım kadarıyla 2 fanlı olduğu için. Kasanın önüne 240mm takabiliyorsun bu sayede daha rahat. Öbür türlü ekranın dibine dibine giriyor çünkü. Bilgisayara harcayacağın par harici soğutma için ayırabileceğin bütçe ne? Ayrıca üste de 1 fan egzoz şekilde takman da çok işine yarayacaktır.
Bütçe var

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı