Ultra 7 265KF, RX 9070 Prime sistemde BF6 10 Dakikada Çöküyor

Makaleler
42
Merhaba,

Yeni aldığım BF6'ya bir hevelse girdikten sonra önce driver hatalarıyla karşılaştım. 25.9.1 sürücüsü vardı başta ancak BF6 uyumlu olan 25.9.2 driver geçtikten sonra 10 dakikalık oynamanın ardından bu sefer fotoğrafını eklediğim DirectX hatalarını vererek AMD uygulamasının çökmesine sebep oluyor.

İlk 10dk oynadığımda oyun ayarları Overkill'deydi ve 15.5 GB'a varan VRAM kullanımı gördüm, VRAM tüketiminmden olabilir diyerek ayarları düşürdüm ancak 10 GB VRAM kullanımı ile de hata verince konu açmak istedim.

Ek olarak olay görüntüleyicisinde hiçbir log olmadığını belirtmek isterim.

Sistem:
Ultra 7 265KF
Klevv 7200 C34 24x2 RAM
Z890-P MSI
Deepcool LE360 v2
Sandisk Extreme 500GB
XPG Kyber 750W
ASUS Radeon RX 9070 Prime

25.9.2 geçişi sonrası aldığım hata.
1761402415105.png

Hatta oyunda çöktükten sonra tarayıcı, DC vb şeyler de donuyor. AMD hatası olabilir ancak oyun kaynaklıysa diye konu açmak istedim. Bu durumda ne yapılabilir?

Olması şart değil hocam, sadece GPU'nun işlemler arasında önceliklendirilmesini sağlıyor. Ama AMD kartlarda bu işlemi yaparken sorun çıkarmaya meyilli. Özellikle tarayıcı kullanımında yeşil ekranlar, yazıların silinmesi, videoların kasması vs. gibi sorunlar çıkarıyor. Oyun kısmındaysa internette açık/kapalı kıyaslanan gaming testlerinde de anlamlı bir FPS farkı görülmüyor. Donanımdan donanıma değişmekle birlikte frametime ve %1, 0.1 low'lar arasında fark oluşturabildiğini deneyimlediğini söyleyenler var ama fark edilecek bir detay değil. Hele sorununuzu çözecekse hiç değil. Daha çok ''dene/tercih et'' tarzı bir ayar aslında genel olarak ''kullanılması gerek'' ten ziyade.

İşe yaradı mı hocam? Ona göre alternatifler düşünürüz.

Son düzenleme:
@Mustafa.Kaan Windows'daki ayarı yaptım, yeniden başlatma istedi tekrar deneyeceğim şimdi.

@Mustafa.Kaan oyun şimdi 1 dakikada çöktü :D Oyun içi directX 11 diye seçenek gördüm, bundan kaynaklı olabilir 12 yapıp da deneyeceğim.

Son düzenleme:
Çok ilginç hocam vallahi, DirectX End User Runtimes'i MS sitesinden indirip kurun diyeceğim ama sanmıyorum onun eksik olduğunu sizde :D

Doğrudan sorununuza yönelik şöyle bir video gördüm, altındaki çoğu yorum da işe yaradığını belirtiyordu. Uzun olduğu için her adımı yazamam ancak isterseniz uygulayabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı