Ultra kaliteli videolar nasıl yapılıyor?

seiko39

Hectopat
Yeni yeni bu işlere merak sardım adamlar akıcı 60FPS ve 4K videolar kayıpsız bir şekilde nasıl yapıyor? Hangi efektleri kullanıyor bilenler yardım edebilir mi?
Örnek:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Video 60 FPS değil, sen akıcı olduğunu düşünüyorsun. Filmin kendisi zaten 24 FPS iken DLSS 3 ile kare ekleme imkanları yok herhalde.

Muhtemelen motion tracking kullanıldığı için akıcı olduğunu hissettin. Onun dışında aşırı çok keskinlik eklenmiş. Zevkler ve renkler diyebilirsiniz ama görüntü çok bozuluyor ve ortaya çorba gibi bir şey çıkıyor. Zaten bir filmden kesit alındığı için renk düzenlemesi yapılmaması gerektiğini düşünüyorum.

Video 60 FPS değil, sen akıcı olduğunu düşünüyorsun. Filmin kendisi zaten 24 FPS iken DLSS 3 ile kare ekleme imkanları yok herhalde.

Muhtemelen motion tracking kullanıldığı için akıcı olduğunu hissettin. Onun dışında aşırı çok keskinlik eklenmiş. Zevkler ve renkler diyebilirsiniz ama görüntü çok bozuluyor ve ortaya çorba gibi bir şey çıkıyor. Zaten bir filmden kesit alındığı için renk düzenlemesi yapılmaması gerektiğini düşünüyorum.
Flowframes sayesinde 60 FPS'e çevriliyor. Yani AI ile kare ekleniyor. Akıcılık konusunda RSMB eklenmiş ve Twixtor. 4K ise AI upscaling sayesinde bu kadar iyi gözüküyor ek olarak Color Correction sayesinde.

Motion Tracking videoları yüksek çözünürlük hissiyatı uyandırıyor insanda. Aslında video pek kaliteli değil. Hatta videoya filtre uygulanmış ki pikselleşmeler gözükmesin. Bir de CapCut gibi uygulamalarda bunların hazır ayarları var biraz araştırırsan bulursun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bizzat bu tür editler yapan biri olarak CC ( o değil hocam) ve topaz ( AI upscale) programı ile yapılıyor.

Hatta bir örnek bırakmak isterim;

Yapay zekanın araya kare ekleyip 24fps filmleri ve 12 fps animeleri bile 60fps yapabildiği var knk. @RiotClient.dll hayırdır?

Flowframes sayesinde 60 FPS'e çevriliyor. Yani AI ile kare ekleniyor. Akıcılık konusunda RSMB eklenmiş ve Twixtor. 4K ise AI upscaling sayesinde bu kadar iyi gözüküyor ek olarak Color Correction sayesinde.
RSMB ve Color Correction aşırı saçma. Zaten film yapılırken yeteri kadar motion blur ve renk düzenlemesine sahip. Capcutta ekleyeceğin filtrelerin yapacağı en kral iş görüntüyü bozmak olur.

Ayrıca bildiğim kadarıyla American Psycho 4K. Upscale etmeye ne gerek var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı