Ultrabook işlemci seçimi

Merhaba. Günlük kullanım ve yazılım için bir bilgisayar almam gerekiyor, Master öğrencisiyim akademik olarak da kullanıyorum. Birkaç model belirledim fakat işlemci konusunda kararsız kaldım. Arasında kaldığım bilgisayarlar:

Huawei Matebook D16 - i5 12450h.
Huawei Matebook 14s - i7 11370h.
Dell Inspiron 14 - Ryzen 7 5825U.
Ideapad 5 Pro - i7 1165G7.
Acer Swift 3 - 5700U.
Zenbook 13 - 5800U.

Bu listede yakın olduğum bilgisayarların hepsi Intel işlemci fakat AMD tarafının bu işlemcilerde üstünlüğü var gibi. Intel olanlarda aralarında F/P olarak en iyisi Matebook D16 gibi duruyor ama daha kompakt bir cihaz istediğim için ondan da emin değilim. i7 11370h, 1165G7 kötü tercihler değilse o cihazları tercih etmek istiyorum ama işlemci de benim için önemli. Yardımcı olabilirseniz sevinirim, teşekkürler.

Merhaba. Günlük kullanım ve yazılım için bir bilgisayar almam gerekiyor, Master öğrencisiyim akademik olarak da kullanıyorum. Birkaç model belirledim fakat işlemci konusunda kararsız kaldım. Arasında kaldığım bilgisayarlar:

Huawei Matebook D16 - i5 12450h.
Huawei Matebook 14s - i7 11370h.
Dell Inspiron 14 - Ryzen 7 5825U.
Ideapad 5 Pro - i7 1165G7.
Acer Swift 3 - 5700U.
Zenbook 13 - 5800U.

Bu listede yakın olduğum bilgisayarların hepsi Intel işlemci fakat AMD tarafının bu işlemcilerde üstünlüğü var gibi. Intel olanlarda aralarında F/P olarak en iyisi Matebook D16 gibi duruyor ama daha kompakt bir cihaz istediğim için ondan da emin değilim. i7 11370h, 1165G7 kötü tercihler değilse o cihazları tercih etmek istiyorum ama işlemci de benim için önemli. Yardımcı olabilirseniz sevinirim, teşekkürler.

Bütçe nedir ve tavsiyem pil tüketimi az işlemci alman.

Hocam Türkiye fiyatlarını bilmiyorum. Ama yazdığım cihazların en pahalısı 1000 Euro Matebook 14S, en uygunu 700 Euro Swift 3. Matebook D16 750 Euro ile F/P oranı iyi. Diğerleri 850-900 civarı. Bütçe de bu sınırlarda. Cihazları referans olarak yazdım, işlemciye karar verirsem çeşitli alternatifler de var.

Asus Vivobook Pro 15 OLED

Kağıt üzerinde bulduğum en iyi cihaz bu oldu. 5800H işlemci, 16 GB RAM, 1 TB SSD ve OLED ekran. Ama güç tüketimiyle ilgili bir fikrim yok. Matebook D16 ile arasında seçim yapmak istiyorum.

Son düzenleme:
Hocam Türkiye fiyatlarını bilmiyorum. Ama yazdığım cihazların en pahalısı 1000 euro Matebook 14s, en uygunu 700 euro Swift 3. Matebook D16 750 euro ile F/P oranı iyi. Diğerleri 850-900 civarı. Bütçe de bu sınırlarda. Cihazları referans olarak yazdım, işlemciye karar verirsem çeşitli alternatifler de var.

Kağıt üzerinde bulduğum en iyi cihaz bu oldu. 5800H işlemci, 16 GB RAM, 1 TB SSD ve OLED ekran. Ama güç tüketimiyle ilgili bir fikrim yok. Matebook D16 ile arasında seçim yapmak istiyorum.

Pil tüketimi konusunda AMD işlemciler daha iyidir. Bu da çok kaliteli bir modeldir. Depolama ekran ve RAM konusunda daha avantajlı. İşlemcilerle alakalı 12450h hakkında çok bir bilgi olmadığı için bir şey diyemiyorum ama yakın performansta olmaları lazım. Hangisini alırsanız alın şimdiden hayırlı olsun!

Hocam Türkiye fiyatlarını bilmiyorum. Ama yazdığım cihazların en pahalısı 1000 euro Matebook 14s, en uygunu 700 euro Swift 3. Matebook D16 750 euro ile F/P oranı iyi. Diğerleri 850-900 civarı. Bütçe de bu sınırlarda. Cihazları referans olarak yazdım, işlemciye karar verirsem çeşitli alternatifler de var.

İki işlemcide yakın güçte ve güç tüketiminde diye biliyorum.
Ama OLED alırken yanık olabilme ihtimalini de düşün ASUS'u arayaıp nasıl bir teknik destek veriyor sorman iyi olur bence.

@DexMean @Gorkem461

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Asusun bu fiyat bandındaki böyle bir konfigürasyonu kafamı karıştırdı açıkçası ve OLED panel riskine giremedim. Listedeki AMD cihazları kasa, klavye ekran boyutu vs. gibi nedenlerle tercih edemiyorum. Aklım 11. nesil i7 olan Matebook 14S ve Ideapad 5 Pro modellerinde kalsa da i5 12450H ile önemli gözüken farkları olduğu için Matebook D16 siparişi vereceğim.

@DexMean @Gorkem461

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. ASUS'un bu fiyat bandındaki böyle bir konfigürasyonu kafamı karıştırdı açıkçası ve OLED panel riskine giremedim. Listedeki AMD cihazları kasa, klavye ekran boyutu vs. gibi nedenlerle tercih edemiyorum. Aklım 11. nesil i7 olan Matebook 14s ve Ideapad 5 Pro modellerinde kalsa da i5 12450h ile önemli gözüken farkları olduğu için Matebook D16 siparişi vereceğim.

İnternette gördüğüm kadarıyla D16 kullananlar memnun.

@DexMean @Gorkem461

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. ASUS'un bu fiyat bandındaki böyle bir konfigürasyonu kafamı karıştırdı açıkçası ve OLED panel riskine giremedim. Listedeki AMD cihazları kasa, klavye ekran boyutu vs. gibi nedenlerle tercih edemiyorum. Aklım 11. nesil i7 olan Matebook 14s ve Ideapad 5 Pro modellerinde kalsa da i5 12450h ile önemli gözüken farkları olduğu için Matebook D16 siparişi vereceğim.

Benim de ilk düşüncem o şekildeydi, Huawei Matebook serisi gayet iyidir alan herkes memnun oluyor.

@Gorkem461 @DexMean

Tekrar teşekkür ederim. Cihazı aldım kurulum ve testlerini yaptım. Ekran kasa oranı sayesinde 16 inç almasam mı tereddütümü boşa çıkardı, ağırlığı da cihazın boyutları sayesinde çok dengeli olduğu için hafif hissettiriyor. Malzeme kalitesi ve ergonomisi gayet iyi. Kronik bir sorunu var mı henüz bilmiyorum ama sessiz çalışıyor ve ısınması da problemsiz, performansla ilgili bir sorun da yok. Konfigürasyonu ve malzeme kalitesi itibariyle fiyat performans olarak doğru bir tercih oldu. Sağlayamadığı tek premium özellik bataryası olabilir gibi ama bir gaming bilgisayardan geçtiğim için o tarafta da beni tatmin edecek gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı