Dorzi
Kilopat
Daha fazla
Merhabalar, Linux'u çok bilmesemde merakım var. 2. yan diskim olan HDD'ye kurup kurup deniyorum belki bir gün tamamen geçerim diye. Daha öncelerde Ubuntu, Debian kurdum (Zorin OS, Linux Mint, Pop OS vs.) ama ekran kartı ve internet sürücülerinde baya uğraştım çok sorun çıkardılar. Bu sürümlerden hangisini kurmalıyım. Hem güzel görünüm hemde seri olsun özellikle oyun performası diğer dağıtımlara göre iyi olsun. Ve en önemlisi sürücülerde sorun yaşamayayim. Birde başlangıç seviyesi kullanıcı için ideal olmalı. Mesela Zorin ve POP OS'in görünümleri çok modern gibiydi ve Linuxta herşey özelleştirilebilir diyorlar istesem onu her dağıtımda yapabilir miyim hangileri destekliyor? Ben mesela görev çubuğunun şeklini yerini renklerini temasını vs. değiştirebiliyor muyum istediğim gibi?
Sistemim:
Intel I5 5200U - NVIDIA 920M - 8 GB RAM - SSD ve HDD (Ana sistemim olursa SSD'ye kurarım. Şimdi denemek için HDD)
Benim için hangi sürümü kurmalıyım? Başka dağıtım öneriniz varsa onları da alırım sonrakinde onu da denerim.