Uluslararası ilişkiler okunur mu?

Bölümden gelen ve iş sahasından epey bir bilgim olarak söylemek istiyorum. Uluslararası ilişkiler İİBF içerisindeki en farklı bölümdür. İşletme veya iktisat gibi geniş kapsamlı çalışma alanı yoktur. Kamu alımlarına bakarsanız fakülte içinde en az alım yapılan bölümdür. (kodu 4507)

Bölüm okuyan herkesin hayali dışişleri bakanlığı ve bakanlıkta meslek memurluğu yapmaktır. Ancak yine burada aynı şekilde farklılık ortaya çıkıyor zira bakanlıklar arasında en farklı bakanlık dışişleri bakanlığıdır. Genel itibarıyla hariciye kuruluşundan beri üst zümrenin dahilinde olduğu ve alımlarının da bu çerçevede çok sıkı ve ince eleyip sık dokunularak yapıldığını bilmenizde fayda var. Diğer bakanlık alımları gibi değerlendirilmemesi gerekiyor çünkü kadro bakımından en az fakat memur kabiliyeti anlamında maksimumu isteyen bir yer. Ayrıca alımlar yıllık 100-200 kişi arasında oluyor.

Özel sektör konusuna gelecek olursak dilini geliştirip işletme alanına daha fazla ağırlık verirsen iş sahalarında yer edinilebileceğini umuyorum. Ancak belirttiğim gibi işletme alanına yönelmen bu hususta daha mantıklı zira uluslararası ilişkiler okurken göreceğin derslerin neredeyse hepsini özel sektörde kullanamayacaksın. Uluslararası ilişkiler tam anlamıyla dışişleri bakanlığı için okunacak bir bölümdür. Özel sektör için uluslararası finansman-ticaret gibi bölümler okunabilir.

Hocam inanılmaz aradayım %50 Bilkent uluslararası ilişkiler yazdım ama bir tarafım hala yaşar uluslararası Ticaret'te. Bakanlıklarda çalışmak gibi bir isteğim yok fakat ne yapacağımı da bilmiyorum. Ekonomiyle ilgiliyim. Bilkent'te tek gidebileceğim bölüm UI o yüzden çevre edinmek, vizyon kazanmak gibi niyetlerle yazdım. Ne diyorsunu bugün gece 12'ye kadar vaktim var umarım görürsünüz :D.

Hocam inanılmaz aradayım %50 Bilkent uluslararası ilişkiler yazdım ama bir tarafım hala yaşar uluslararası Ticaret'te. Bakanlıklarda çalışmak gibi bir isteğim yok fakat ne yapacağımı da bilmiyorum. Ekonomiyle ilgiliyim. Bilkent'te tek gidebileceğim bölüm UI o yüzden çevre edinmek, vizyon kazanmak gibi niyetlerle yazdım. Ne diyorsunu bugün gece 12'ye kadar vaktim var umarım görürsünüz :D.
Hocam merakımdan soruyorum hangi Üniversteyi yazdınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı