Uluslararası ilişkiler vs hukuk

Hocam bilgiliyseniz bana yardımcı olur musunuz?
Ankara hukuk/Odtü-Galatasaray uluslarası ilişkiler
Ankara Hukuk:
Güçlü akademik kadro ve köklü geçmişi sebebiyle gözde bir bölümdür. Mezunları en fazla Hakim ve Savcı olan Hukuk bölümüdür. Mezuniyet sonrası girilen HMGS ile Hukuk bölümlerine girişler zorlaştıysa da bölüme merakın varsa okunur.

ODTÜ Uluslararası İlişkiler:
Sağlam akademik kadronun yanında ODTÜ isminin sağladığı etiket avantajı ile güzel iş imkanları tanıyabilmekte. Mezunları genelde Dışişleri Bakanlığı veya Uluslararası kurum ve kuruluşlarda çalışmaktadırlar. Akademik kariyer açısından Dünyanın en iyi üniversitelerinde Lisansüstü eğitim alan mezunlar vardır.

GSÜ Uluslararası İlişkiler:
Fransızca eğitiminin sağladığı avantajlar vardır. Mezunları özellikle Fransız firmalarında çalışır. Ayrıca mezuniyet sonrası Sciences Po, Sorbonne, Gent gibi Fransa ve Dünya çapında kaliteli üniversitelerde Lisansüstü eğitimlerini tamamlayan mezunlar da bulunmaktadır.

Hangisini yapmak istiyorsan o. Ama genel olarak kesinlikle Hukuk bence. Uluslar mezunu olmak size bir kimlik kazandırmaz ancak Uluslar okuduğunuz okul size kimlik kazandırabilir Bir uluslar mezunun yapıp da hukuk mezununun yapamadığı bir meslek yok ama bir hukukçunun yapıp da uluslar mezununun yapamayacağı birçok meslek var. Hele bir de kontenjanların düşmesinden sonra mesleğin itibari fazla fazla yükseleceği için kesinlikle hukuk diyorum. Ama tabi günün sonunda hangisini yapmak istersen onu yapmalısın. Okul kıyas soruna gelirsek de bence kesinlikle Ankara Hukuk.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı