Hayır sorun olmaz. Hiçbir şekilde. Düşük gerilim hiçbir zaman hiçbir cihaza zarar vermez. Ki zaten adaptördeki gerilime de etki etmez. Sorun yok yani.Laptopa undervolt yapmak adaptöre zarar verir mi kısa veya uzun vadede? Ben vereceğini pek düşünmüyorum fakat bilgi sahibi değilim.
Elbette. Başka bir konu açmanız yeterli.@erengore Undervolt konularında sıkça gördüğüm birisiniz Gamegaraj 7T-144 kullanıyorum i7-10750H var yardımcı olur musunuz?
Ayrıca undervolt yaptığım sıralar adaptörüm bozuldu büyük ihtimal elektrik kesintisindendi emin olamadım bu yüzden soruyorum.
i5 11. nesil işlemcilerde yapabildiğiniz en yüksek undervolt değeri nedir?Elbette. Başka bir konu açmanız yeterli.
-100 veya -110. Cache için söylüyorum. Core çok değişkendir ama Cache'de -110 üstüne çıkan görmedim.i5 11. nesil işlemcilerde yapabildiğiniz en yüksek undervolt değeri nedir?
Core offset de ortalama?-100 veya -110. Cache için söylüyorum. Core çok değişkendir ama Cache'de -110 üstüne çıkan görmedim.
Bu çok değişir. Ortalama almak doğru değil. Denemenizi öneriyorum.Core offset de ortalama?
Şundan dolayı soruyorum. Geçen gün yeni model TUF'lardan alan biri konu açmıştı undervolt için sizi de görmüştüm o konuda. Undervolt kilidi vardı Asus cihazlarda yeni bios güncellemesiyle kilidi kaldırıp hem de BIOS üzerinden undervolt yapabilme imkanı tanımışlar. Fakat -30 mV ile sınırlamış Asus. Acaba daha fazla iner mi diye sormak istedim. Yoksa -30'da bırakmalarında bir bildikleri mi vardır?Bu çok değişir. Ortalama almak doğru değil. Denemenizi öneriyorum.
Mavi ekran yada sistem donması çekinilecek bir şey değil. Doyasıya deneyin. Ben Core'a -1000 bile vermiştim zamanında.
Hayır bildikleri bir şey olduğunu sanmıyorum. Daha da inebilir. -30 fark bile yaratmaz. Bazı sistemler Undervolta elverişli değildir. Asus eğer ki sistemlerini dizayn ederken Undervolt'a pek elverişli yapmadığını fark ettiyse bu işi kontrol altına bu şekilde yapmak istemiş olabilir.Şundan dolayı soruyorum. Geçen gün yeni model TUF'lardan alan biri konu açmıştı undervolt için sizi de görmüştüm o konuda. Undervolt kilidi vardı Asus cihazlarda yeni bios güncellemesiyle kilidi kaldırıp hem de BIOS üzerinden undervolt yapabilme imkanı tanımışlar. Fakat -30 mV ile sınırlamış Asus. Acaba daha fazla iner mi diye sormak istedim. Yoksa -30'da bırakmalarında bir bildikleri mi vardır?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.