Undervolt FPS düşürür mü?

Hiç undervolt yapmadım yardım edermisiniz bi link falan varmı atabileceğiniz. Rx 580 4 Gb
RX 580 Undervolt Rehberi - Technopat Sosyal bu tarz konuları forum içerisinde bulabilirsiniz. Şimdi kimse size tam olarak şu ayarı yapacaksınız diyemez çünkü mesela aynı ekran kartını aynı modelini bile kullansak benim ayarlarım sizde çalışmayabilir ki bizzat bu durumu yaşadım. Deneme yanılma yolu ile stabil ayarları bulmanız gerekli. Eğer Radeon programından ayar yapacaksanız görsele eklemiş olduğum Windows ayarları kısmından hızlı başlatmayı aç (önerilen) tik işaretini kaldırıp kapatmanız lazım yoksa Radeon ayarlarınız sıfırlanır.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı 3.PNG
    Ekran Alıntısı 3.PNG
    20,3 KB · Görüntüleme: 179
Evet yazan arkadaş benim. :) Undervolt işlemi FPS düşürmez hocam. Hatta genel olarak RX 570-580-590 serilerinde şart gibi bir şey oluyor hele de kötü soğutmalı bir model kullanıyorsanız.

Hocam bir şey soracağım undervolt yapınca kartın güç tüketimi azalıyor mu bende 400W Aerocool PSU varda RX 570 ile ucu ucuna çalışsada ben undervolt yapmayı düşünüyorum alınca

Kimi sitelerde 350W bile yeterlidir diyor kimisinde 450W arada kaldım.

Hocam bir şey soracağım undervolt yapınca kartın güç tüketimi azalıyor mu bende 400W Aerocool PSU varda RX 570 ile ucu ucuna çalışsada ben undervolt yapmayı düşünüyorum alınca

Kimi sitelerde 350W bile yeterlidir diyor kimisinde 450W arada kaldım.
Evet kartın güç tüketimi de azaltıyor. Zaten undervolt yapmaktaki mantık kartın voltaj değerini azaltıp buna bağlı olarak da oyun içerisindeki voltaj ve güç tüketimi de azalacağı için performans kaybı oluşmadan sıcaklık değerlerini düşürmektir. RX 570 ekran kartından bahsediyorsunuz işinizi garantiye almak açısından 550W kaliteli bir PSU tercih edin derim. Ama dediğim gibi sizde undervolt deneyebilirsiniz. PSU yetmediği için kapanma sorunları yaşayabilirsiniz ekran kartı yükte olunca. Bunu da undervolt yaparak belki çözebilirsiniz. Eğer undervolt sorununuzu çözmez ise kartın Memory ve Core clock değerlerini düşürüp buna bağlı olarak da daha fazla voltajı düşürebilirsiniz. Bu işlem kartın performansını azaltabilir fakat sisteminizin kapanmasını geçici olsa bile önleyebilir diye düşünüyorum.

Evet kartın güç tüketimi de azaltıyor. Zaten undervolt yapmaktaki mantık kartın voltaj değerini azaltıp buna bağlı olarak da oyun içerisindeki voltaj ve güç tüketimi de azalacağı için performans kaybı oluşmadan sıcaklık değerlerini düşürmektir. RX 570 ekran kartından bahsediyorsunuz işinizi garantiye almak açısından 550W kaliteli bir PSU tercih edin derim. Ama dediğim gibi sizde undervolt deneyebilirsiniz. PSU yetmediği için kapanma sorunları yaşayabilirsiniz ekran kartı yükte olunca. Bunu da undervolt yaparak belki çözebilirsiniz. Eğer undervolt sorununuzu çözmez ise kartın Memory ve Core clock değerlerini düşürüp buna bağlı olarak da daha fazla voltajı düşürebilirsiniz. Bu işlem kartın performansını azaltabilir fakat sisteminizin kapanmasını geçici olsa bile önleyebilir diye düşünüyorum.

Hocam zaten 3 hafta oluyor PSU alalı önümüzdeki ay da ekran kartını alacağım son olarak RX 560 alacağıma RX 570 alıp sıkıntı çıkarırsada undervolt yapmayı düşünüyorum undervolt yapılmış RX 570 RX 560'dan her türlü iyidir bence.

Ekran kartınızın sıcaklık limiti 92 derece. OCCT ile benchmark testi yaparken sıcaklığa bakın. 85 derecelerde seyrediyorsa normaldir. Zaten oynadığımız oyunlarda benchmark testleri kadar zorlanmıyor ekran kartları. Size önerim MSI Afterburner programını yükleyip benchmark testi yaparken fanın hızına bakın. Sıcaklık arttığı halde fan %50 yi geçmiyor ise ayarlar>fan>kullanıcı kontrollü fan kısmından kaç derecede ne kadar hız istiyorsanız ona göre düzenleyin. Mesela 60 derecede %70 70 derecede %80 gibi. Bu şekilde Undervolt yapmanıza gerek kalmıyor.
MSI Afterburner
OCCT

Son düzenleme:
Hocam zaten 3 hafta oluyor PSU alalı önümüzdeki ay da ekran kartını alacağım son olarak RX 560 alacağıma RX 570 alıp sıkıntı çıkarırsada undervolt yapmayı düşünüyorum undervolt yapılmış RX 570 RX 560'dan her türlü iyidir bence.
Aynen RX 570 her şekilde üstün bir model. Zaten undervolt yapmak FPS düşürmez. Memory ve Core clock hızlarını düşürmek FPS'yi düşürür.

RX 580 oyunda 79 dereceye kadar çıkıyor. Undervolt yapsam FPS etkiler mi?

Hayir undervoltta FPS duşuşu olmaz frekans ile oynamazsaniz. Zaten RX serisi kartlar fazla voltaj ile geliyor frekansi ellemeden voltaj dusururseniz kart daha serin calisacagindan 1 2 FPS artis gozlenebilir.

Düzgün yaparsan sıcaklık 8 9 derece düşer FPS düşmez. MHz'i düşürüp voltajı da fazla düşürürsen 10 dereceden fazla sıcaklık düşer ama FPS de düşer. Clock hızını biraz arttırıp undervolt yaparsan FPS yüzde 2-3 artar sıcaklık 5 derece düşer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı