Merhaba, undervolt yapacağım bu sıkıntı olur mu çünkü garantisi hala var.
Ben undervolt işlemini yapmadan bu uygulamalae sayesinde laptopumun ısısını düşürdüm.Hocam undervolt yapmanıza gerek yok. Pil simgesine sağ tıklayın oradan güç ayarları oradan gelişmiş güç seçeneklerinden işlemci kısmına gelin ve en yüksek işlemci durumunu 90 yapın eğer FPS sorunu yaşarsanız 99'a çekin ısınma sorunu 10 derece azalıyor. Bir de eğer işlemciniz AMD ise AMD Ryzen Master'ı indirin ve oradan işlemci sıcaklığını Max şu kadar olacak şekilde ayarlayın. Ekran kartı sıcaklığını da ASUS GPU Tweak 2 uygulaması üzerinden Max şu kadar olacak şekilde ayarlayabilirsiniz.
Overclock gibi değil bu, Undervolt garanti dışı bırakmaz.Yanlış yapılması durumunda çıkan sorunlar, garanti kapsamı dışına çıkarır cihazı.
Abartmadan, doğru şekilde yaparsanız sorun olmaz.
Hocam benim dediğim undervolt değil garanti dışı da kalmaz bilgisayarınız ama birkaç fps düşer oyunlarda.Neyse riske atmaya gerek yok.
Undervolt'un ekran kartına donanımsal bir zarar vermesi mümkün değil, yani bahsettiğin "çöküntü" durumunun olma olasılığı yok. Çok abartılı bir Undervolt yapılırsa ekran kartı sürücüsü yazılımsal hata verir ve fabrika ayarlarına döner, daha fazlası olmaz.Eğer, ayar yaparken zoru başarıp kartınızda bir çöküntüye sebep olursanız garanti dışı kalır. Fakat onun dışında yaptığınız ne bir ov/oc, nede bir uv/uc ayarı garantiye etki eder. Tekrar söylüyorum, ayarlarınız kartınızda fiziksel veya yazılımsal bir soruna sebep olmadığı müddetçe (overclock yaparken bu biraz daha mümkün fakat underclock veya undervoltage yaparken bu epey zor bir şey) garanti devam eder.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.