SrcnTSC
Hectopat
Merhaba. Kusura bakmayın yine rahatsız ediyorum fakat bir konu için bilgi alacaktım. Intel(r) Extreme tuning utility üzerinden yaptığım ayarları kaydetmeme rağmen belli bir süre sonra ayarlar sıfırlanıyor. Oyuna girince sıcaklık arttığını fark edince uygulamaya girdiğimde sıfırlandığını görüyorum. Sizce ne yapalıyım?
Hocam oyun ultra ayarlarda 7-9GB arasi RAM kullaniyor diye biliyorum. RAM kullaniminizin 7.4'e dayanmasi da RAM'in doldugunu gosteriyor.
Undervoltun dedigim gibi tek yan etkisi mavi ekrandir. Eger undervolt ile ilgili bir sorun olsaydi kullandiginiz oyun/yazilim/isletim sistemi donardi ve cihazi/programi/oyunu kapatmak zorunda kalirdiniz.
Ayrica her oyun her islemci ve ekran kartiyla ayni sekilde calismaz. CPU ve GPU kullanimlari sorun olmadikca %80-99 arasinda degisir. Aksi durumda darbogaz aranir. Ayrica ekran karti kullanimini arttirmak istiyorsaniz cozunurlugu yukseltmelisiniz. Cozunurluk dustukce islemciye binen yuk artar, cozunurluk arttikca binen yuk azalir.
1650'ye yakin bir kart olan GTX 970 1080p ultra ayarlarda 12GB RAM kullaniyor. Tabi video eski oldugu icin cesitli guncellemeler ile bazi seyler degismistir. 1'e 1 referans almamakta fayda var.