Undervolt işlemi neden üreticiler tarafından yapılmıyor?

toomanynights

Kilopat
Makaleler
5
Dün gece tüm cesaretimi toplayıp bir şey yaptım ve canım laptopuma undervolt işlemi yaptım. Sonuç ise garip. Henüz bir güç kaybı yaşamadım, sıcaklık normal ve pildeyken pil süresi 3 saatten 4-4.5 saate uzamış durumda. Yani yaptığım işlem genel olarak pil süresine yaradı. Tabi benim yaptığım işlem çok basit bir undervolttu, sadece Core Voltage Offset'i -0.050 V yaptım.
Sorum şu ki, benim yaptığım çok temel undervolt işlemi bile pil süresine yaradıysa neden üreticiler laptopları undervolt yapmıyorlar? Acaba başka sakıncalı bir durum mu var?
Düzenleme: Idle halindeyken 40-55 derece arası geziyordu işlemci. Şuan ise 38 derece!

Son düzenleme:
Dün gece tüm cesaretimi toplayıp bir şey yaptım ve canım laptopuma undervolt işlemi yaptım. Sonuç ise garip. Henüz bir güç kaybı yaşamadım, sıcaklık normal ve pildeyken pil süresi 3 saatten 4-4.5 saate uzamış durumda. Yani yaptığım işlem genel olarak pil süresine yaradı. Tabi benim yaptığım işlem çok basit bir undervolttu, sadece Core Voltage Offset'i -0.050 V yaptım.
Sorum şu ki, benim yaptığım çok temel undervolt işlemi bile pil süresine yaradıysa neden üreticiler laptopları undervolt yapmıyorlar? Acaba başka sakıncalı bir durum mu var?
Ben canım laptopumda Undervolt ile de yüksek sıcaklıklara ulaşınca Turbo Boost'u kapatmıştım. Hala kapalı, üreticiler işlemcinin gücünü görsünler ilk aldıkları 3-4 ay soğuk soğuk oynasınlar sonra da kendileri undervolt yapsın diye fabrika çıkışlı yapmıyorlar bence xD

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı