Undervolt pil süresini ne kadar uzatır?

Fonksiyonlar

Hectopat
Katılım
25 Aralık 2019
Mesajlar
859
Makaleler
1
Çözümler
1
MSI katana laptopum var. Bazen şarjdan çıkarıp film izlemek veya ders çalışmak gibi hafif şeyler yapıyorum ama şarjı 1.30 saat kadar dayanıyor. Eğer undervolt işlemi uygularsam en azından 4-5 saate çıkarabilir miyim? Aynı özellik ASUS TUF laptoplardaki özellik sayesinde pildeyken 9-10 saate kadar gittiği söyleniyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Undervolt işlemi sadece CPU için mantıklı olur, ama zaten sen güç tasarruf moduna aldığın zaman işlemci hızını kısıtlamıyor mu? Eğer kısıtlıyorsa voltajı da kısıtlaması lazım eğer durum böyleyse undervolt'un etki edeceğini düşünmüyorum.
 
Eger sisteminin pili olmediyse 1.30 saat dayanmasi bir problem teskil ediyor. Arka plan uygulamalarini ve pil tuketimini kontrol etmeni oneririm. Windows'un pil raporu cikaran tanilama aracini da kullanarak pil sagligin hakkinda bilgi alabilirsin. Guc planini da dinamik sekilde kontrol et. Performans gerektiren durumlarda yuksek performansa alabilirsin ama gundelik kullanimda dengelide kullanmani tavsiye ederim. Undervolt islemi sonrasi guc tuketimi her islemciye gore degisen bir şey. Bu dediklerimi yaparak tekrardan bir pil testi yap. Son care undervolta yonelmeni oneririm.
 
Undervoltage CPU yarı güçte durumunda etkili olur. Boşta uzun süre bırakırsanız UV pek anlamlı değil. Ofis işleri gibi işlerde ise etkisi görülür. Ben bayağı pil süremi arttırıyorum mesela.

Not: UV, pilde sorun çıkarabilir. UV yapıp pile geçince donan veya mavi ekran veren çok sistem gördüm. Günümüzde nadirdir. Yine de belirteyim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı