Unexpected Kernel Mode Trap Hatası Win 10

Güncellemeler ile pek alakası olmaz🙂
Doğru dediniz, Rainbow 6 Siege oynarken az önce oldu 😔. dump dosyası buyrun.
Az önce kasayı açıp girişlere baktım, yerlerinden çıkma vb. bir şey var mı diye baktım. RAM'ler 1-4 şeklinde duruyordu 1-3 olarak koydum. Tecrübesizim elimden bir bunlar geldi malesef. Bu arada Windows bellek tanılama yapmıştım sorun çıkmamıştı.
chkdsk

Son düzenleyen: Moderatör:
Memtest ile RAM testi yap ve bitene kadar bekle. Oyun orijinal mi ? Kablolu sürücünü güncelle.
Memtest yaptım hiç bir error ile karşılaşmadım, oyun orjinal ve şu ana kadar 2 ya da 3 farklı oyunda ve youtube'da video izlerken karşılaştım. Kablolu sürücü dediğinizi anlamadım malesef.
Eğer ethernet ise güncel zaten güncel olmayan bir sürücü bulamadım ayrıca BIOS 'da güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde herkez güncel diyor ama güncel olmuyor, donanım kimliği ile kontrol edin, tam bilmiyorsanız ben kontrol edebilirim.
Google da araştırdım, anladım dediğiniz kontrolu fakat çok fazla sürücü var hepsini mi kontrol edeyim yoksa belli başlı sürücüleri mi? Şunlarıda ekleyeyim redditte gördüğüm bir post vasıtasıyla
Snappy Driver Installer adlı programı indirmiştim tam 14 gb güncelleme yaptı. Hata adıyla araştırdığımda HDD sorunlarından kaynaklanabildiğini okumuştum, bu sebeple Defraggler adlı programı kurdum. 223 gb parçalanmış dosya buldu, şimdi birleştir dedim onu bekliyorum. Ayrıca önceden olmayan garip bir sorunla karşılaşıyorum şu sıralar, ne zaman masaüstüne (ya da bir dosyaya) sağ tıklayıp yeni klasör açmak için yeni bölümüne getirsem fare imlecini, bir donma oluyor, zannedersemki explorer.exe ile alakalı çünkü tüm masaüstü fonksiyonları duruyor, yaklaşık 5-6 saniye sonra yeni klasör veya not defteri vb açabileceğim bölüm açılıyor. Konu ile alakasız bir sorun fakat belki sorunun kaynağı için bir ip ucu olur.
Bu arada memtest'i USB'ye attıktan sonra boot menüde emin değilim ama sanki part 1 part 2 tarzında bir duruyordu, yani USB'nin isimleri aynen yazıyordu alt alta ama yanlarında bu tarz bir yazı vardı sizce test tamam mı?

Dosya Ekleri

• 7f6855ca-9b8e-4ec4-8113-e434ab94e2a4.jpg
    7f6855ca-9b8e-4ec4-8113-e434ab94e2a4.jpg
    56,7 KB · Görüntüleme: 55
  • b44f9350-c351-40d5-9bbf-22db15667dfa.jpg
    b44f9350-c351-40d5-9bbf-22db15667dfa.jpg
    138,5 KB · Görüntüleme: 43
  • 60beb7b0-da2e-42b0-94ec-553353f20d75.jpg
    60beb7b0-da2e-42b0-94ec-553353f20d75.jpg
    109 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
Donanım kimlikleri ile bulabilirsin, bulamazsan paylaşabilirsen ben sürücüleri verebilirim. Diğer dediğim Recovery oluyor ve pek önermiyorum. Temiz kurulum yapın.
Temiz bir Windows kurulumu yapacağım birazdan, ardından önerildiği gibi donanım kimliği ile güncelleyeceğim şimdi USB'ye Rufus ile kopyalıyorum ISO dosyamı.
Sonradan sorun için gelen arkadaşlar için konuyu cevapsız bırakmayayım @claus Hocamızın dediği gibi format ve donanım kimliği kullanarak sürücüleri bulup indirmek sorunu çözüyor. En son perşembe günü yazmıştım o gün formatı atmıştım arkadaşlar, hiç bir mavi ekran görmedim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı