UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP hatasının sebebi nedir?

darkLord479

Megapat
Merhaba. Bu hafta bilgisayarımı açtığımda "otomatik onarıma hazırlanıyor" hatası alıyordum ve çözüm olarak öncelikle bir YouTube videosundaki CMD komutlarını uygulamıştım. Bu komutlardan sonra iki gün boyunca o hatayı almadım fakat ikinci günün sonunda tekrar o hatayı aldıktan sonra bilgisayara format attım.

Şimdi yeni format atılmış, çoğu kişinin formattan sonra yüklediği programlar (WinRAR, Steam vs) yüklü olan sistemde "otomatik onarıma hazırlanıyor" ve "UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP" hataları alıyorum. Bu hataları aldıktan sonra bilgisayarı tekrar açabiliyorum tabii ki ama ilerleyen zamanlarda ciddi sorunlarla karşılaşmak istemiyorum.

Sistem:
Windows 11.
Dell G15 5525 notebook.
Ryzen 5 6600H.
2 X 16 GB DDR5 RAM (Crucial marka, 2 yıl önce sistemi aldıktan sonra kendim alıp takmıştım)
512 GB PCI-e NVMe M.2 SSD.

Ürün Linki

Son düzenleyen: Moderatör:
@darkLord479

C diskinde Minidump klasörü yok anlamadığım bir şekilde. Verdiğiniz rehberdeki ayarların aynısını daha önce ayarlamıştım zaten ve belirttiğim hataları aldıktan sonra bile Minidump klasörü oluşturulmadı.

Olay raporu oluşturup paylaşın.

Hangi bölüm raporunu oluşturmalıyım?

BIOS güncel değilse güncelleyin. Sorun devam ederse RAM testi yapıp sonucu paylaşın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…