UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP hatasının sebebi nedir?

darkLord479

Megapat
Merhaba. Bu hafta bilgisayarımı açtığımda "otomatik onarıma hazırlanıyor" hatası alıyordum ve çözüm olarak öncelikle bir YouTube videosundaki CMD komutlarını uygulamıştım. Bu komutlardan sonra iki gün boyunca o hatayı almadım fakat ikinci günün sonunda tekrar o hatayı aldıktan sonra bilgisayara format attım.

Şimdi yeni format atılmış, çoğu kişinin formattan sonra yüklediği programlar (WinRAR, Steam vs) yüklü olan sistemde "otomatik onarıma hazırlanıyor" ve "UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP" hataları alıyorum. Bu hataları aldıktan sonra bilgisayarı tekrar açabiliyorum tabii ki ama ilerleyen zamanlarda ciddi sorunlarla karşılaşmak istemiyorum.

Sistem:
Windows 11.
Dell G15 5525 notebook.
Ryzen 5 6600H.
2 X 16 GB DDR5 RAM (Crucial marka, 2 yıl önce sistemi aldıktan sonra kendim alıp takmıştım)
512 GB PCI-e NVMe M.2 SSD.

Ürün Linki

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncel değilse güncelleyin. Sorun devam ederse RAM testi yapıp sonucu paylaşın.

Bugün bilgisayarı açarken "SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED" ve "Otomatik Onarıma Hazırlanıyor" hataları aldım. Sizin en son mesajınızdan hemen sonra bellek testi yapmıştım.

Memtest86 Rapor

Sistemimdeki BIOS sürümü: 1.23.0 16.04.2025
DELL'in sitesindeki en güncel BIOS sürümü: 1.23.0 08.05.2025

BIOS sürümlerini karşılaştırdığım zaman versiyonların aynı fakat tarihlerin farklı olduğunu gördüm. DELL'in sitesindeki sürücüyü yinede indirmem gerekiyor mu?

@darkLord479 Dell'in otomatik güncelleme yazılımını çalıştırın. Bakalım sizdeki BIOS sürümü için ne diyor?

2025-10-15_10-42-28.png

Memtest raporundan hiçbir şey anlamadım. :)

@darkLord479 Dell'in otomatik güncelleme yazılımını çalıştırın. Bakalım sizdeki BIOS sürümü için ne diyor?

Eki Görüntüle 2588131

Memtest raporundan hiçbir şey anlamadım. :)
Hocam HTML olarak indiriyor, tarayıcıda açtığınızda tam haliyle görebilirsiniz. Bilginiz olsun 🫡
Rapor "PASS" demiş, RAM bellekte sıkıntı görünmüyor.

@KojiroHyuga04 Tarayıcıda açtım zaten ama PASS nerede göremedim. :)

Burası mı?

Eki Görüntüle 2588135
Dropbox üzerine yüklenen dosyayı indirip kaydetmeniz lazım hocam. .html uzantılı şekilde inecektir.

Sonrasında tarayıcınızda açtığınızda sonucu görebilirsiniz.
Ön izlemede/preview gördüğümüz kodlarda muhtemelen ekran görüntüsü attığınız kısım sonucu gösteriyor olmalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı