UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP Mavi Ekran Hatası

Starbound

Hectopat
Yer
istanbul
Daha fazla  

UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP
mavi ekran hatası almaktayım. Anladığım kadarıyla, GPU ile alakalı hata alıyorum. (dxgmms2.sys)
GPU driverlarını yeniledim, Windows işletim sistemim güncel, ne kadar güncelleme varsa yaptım. Sorun devam etmekte, bilgili arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Genel olarak sistem oyun performansından memnunum, tek problem yersiz mavi ekranlar.

Bilgisayar Bileşenleri :

• İşlemci : AMD APU A10- 7890K
  • RAM: Corsair Vengeance 2x8 GB - 2400 MHz (Memtest kontrol edildi)
  • Anakart : A68HM - K
  • İşletim Sistemi : Windows 10 Pro (Lisanslı)

Son düzenleyen: Moderatör:
Mavi Ekran 1
Mavi Ekran 2
Mavi Ekran 3

Söylediğiniz gibi temiz format attım, bütün verileri silip, güncel donanım programlarını yükledim.
Windows 10 1709 güncel, mavi ekranların dışında, PC kitlenmesi vb durumlar yaşadım. Programlar sadece üretici firmaların arşivlerinden indirildi. İlk gün virus programsız kullanım yaptım, ama mavi ekran almam'da fark yaratmadı. RAM'lerin testini sağladım test sırasında bir problem bulamadı. Sfc /scannow sağladım herhangi bir sorun çıkmadı. Bilgisayarı neden düzeltemediğimi çözemiyorum, yardımlarınızı bekliyorum.

Bence harddisk kaynaklı sorun her denemenizde farklı bir isim alabiliyorsa harddisk şüpheli demektir. Benim depolama aygıtım çok sıkıntılı bir sarsıntı veya darbe aldığında sürekli mavi ekran veriyordu en temizinden format atıp diski uygun pozisyonda monte ettim düzeldi. Sizin de harddiskiniz arızalı olabilir benim başıma hala geliyor bu sıkıntı.

Herhangi bir Overclock varsa kaldırın ve XMP açıksa kapatın. Windows 10'u buradan indirip kurduğunuzdan da emin olun. Ekran kartı sürücüsünü DDU ile güvenli modda kaldırıp buradan güncel sürümü yükleyin: APU

Komut istemini yönetici olarak çalıştırıp bu komutu verin:
Kod:
dism.exe /online /cleanup-image /restorehealth
İşlem bittikten sonra sonucu paylaşın, mavi ekran alırsanız dosyaları göndermeye devam edin.

Mavi Ekran 1
Mavi Ekran 2
Mavi Ekran 3

Söylediğiniz gibi temiz format attım.
SMART datalarına göre harddiskinizde ve SSD'nizde herhangi bir arıza yok. GPU çekirdek modu sürücüsü ve Windows dosya çekirdek modu sürücüsüyle ilgili hataları almaya devam ediyorsunuz. Bu hataları temiz format attıktan sonra aldıysanız işlemci içerisindeki APU ekran kartınız ve anakartınız çok yüksek ihtimal arızalıdır. BIOS sürümünü yükseltip ayarları default'a çektiniz mi?

SMART datalarına göre harddiskinizde ve SSD'nizde herhangi bir arıza yok. GPU çekirdek modu sürücüsü ve Windows dosya çekirdek modu sürücüsüyle ilgili hataları almaya devam ediyorsunuz. Bu hataları temiz format attıktan sonra aldıysanız işlemci içerisindeki APU ekran kartınız ve anakartınız çok yüksek ihtimal arızalıdır. BIOS sürümünü yükseltip ayarları default'a çektiniz mi?
Sayın Mikail dediklerini yaptım. Ancak dxgmms2.sys mavi ekranını almaya devam ettim. Yedek SDD mevcut, ona ayrı format daha attım, sorun düzelmedi.Yine kendisinin ve sizin söylediğiniz gibi overclock (D.O.C.P) kapatınca mavi ekran problemi durdu. Gelelim yeni probleme cihazı Overclocksuz kullanmak gerçekten ölüm gibi %50 FPS düşüşü yaşamaktayım. RAM'leri Overclock ettiğimde (Manuel) 2400'de pc hatalı Overclock yaptınız diyerek ms-dos'da kitli kalıyor. RAM'leri düzgün olarak overlock etmem için bana bir yol gösterir misiniz ? Yada anakartın otomatik Overclock (D.O.C.P) neden mavi ekran sorunu alıyorum ?
Bileşenler arızalıysa bunu garantiye nasıl izah edeyim ? Sizde biliyorsunuz garantiye götürdüğünüzde, cihazınız sanki dansöz, evde başınza gelenlerin aynısını anında olmasını bekliyorlar.

Bu komuttan error:740 gibi sonuç alıyorsak bu neye işarettir?

Edit: Yönetici olarak çalıştırmadığımız için oluyormuş, kusura bakmayın cahillik işte.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı