İnceleme Uni Kuru Toga 0.7 kalem

Öncelikle merhaba bugün yeni aldığım kalem olan uni kuru toga inceleyeceğiz. Öncelikle kalem uni-ball yani Mitsubishi Pencil Comp. Ait ve Japon malı. Japon malı tabirini kötü değil iyi anlamda kullanıyorum nedeni artık Rotring gibi firmalar Çin gibi ucuz pazar yerlerinden yaptırmaya çalışıyorlar ve eski modellerine göre daha kötü ürünler ortaya koyuyorlar.
Şimdi kalem ile ilgili ilk görseller:

1685470993903.jpeg

1685471051484.jpeg

Kalem fiyatı 79TL 29.05.2023 Hepsiburada'dan aldım ama kalem indirime girdi arada Hepsiburada kendi içinde kalemleri indirime sokuyor ama sadece kendi sattıklarını bu sayede 59 TL tuttu ve bu devirde gayet uygun.
Kalem görüldüğü üzere plastik ama plastiği ucuz bir plastiğe benzemiyor diğer kalemlerimle karşılaştırdım ve plastiğinin sağlamlığı daha iyi.
Asıl olayı zaten kalemi asıl alma nedenlerimden biri her kalemi kağıttan çektiğimizde ucu 9 derece döndürüyor bu da şu anlama geliyor uç döndükçe her tarafı eşit şekilde harcanıyor ve sanki kurşun kalem gibi ucu sivri oluyor.
Baş kısmı düz gibi gözüküyor fotoğrafta ama az tırtıklı ve metalimsi plastiğin arasına yumuşak silikon koymuşlar bu da tutuş kabiliyetini hiç yoktan sağlıyor.
İç mekanizması zaten içinde gözüküyor kalın ve sağlam yani kolay kırılabilecek bir mekanıizmaya sahip değil.
Başlık kısmı düz bir koni gibi değil az da olsa kaleme şıklık katıyor ama baş kısmıda metal değil plastik ama sağlam yine yani üzmez.
Başındaki uç çubuk şeklinde ve sabit bu da ona Tikky havası katıyor ve ucu daha alçakta kullanmanızı sağladığından kırılmasını az da olsa önlemenizi sağlıyor.
Son olarak kalemi az kullandıktan sonra gene sivrelti yani 9 derece dönüyor bir diğer türlü kealeme parmağımla yanlarından nazikçe bastırdığımda döndüğünü ışığın yansımasıyla fark etiyorum.
Özetle kalem bence uygun fiyat bandında yani kendi aldığım banda göre 59 TL için çok iyi bence 100 TL gibi fiyatlara satılan kullanışsız kalemler var onlardan daha iyidir illaki sağlam istiyorsanız başka modelleri var bende klasik olanı var onlar tuzlu en az 200 TL. Siyah rengin dışında sarı mavi pembe modelleri vardı sanırsam ama Hepsiburada kendisi sadece siyah satıyor ve bence en ucuyla uyumlu olan o bence gerek hissiyat gerek fiyat gerek özelliklerle bence güzel bir kalem gidip marka adı altında düşük kalite ürün alacağınıza bu daha iyidir emin olun. Bu arada söylemeyi unuttum mekanizmayı mühendislik ekipleri kendi dizayn ediyor yani başı boş bir mekanizma değil. Yan tutanlar yani az eğik tutanlar için ideal ama dik kalem tutanlarda varmış dik tutarsanız ucun her yerini kullanmış olursunuz
Yani dönse de dönmese de size bir etki etmez sert bastırmanıza dönmesi için gerek yok kendi kendine yumuşak basınca da dönüyor yani.
Ben beğendim almak isteyen olursa benim gibi indirim bekleyip alabilir zaten kalemi takip etmeye başladıktan 1 gün sonra Hepsiburada indirim uygulamıştı.
Şansıma ben de düşünüyordum ve 20 TL düşünce hemen aldım. Üzmeyecek kalem gibi duruyor benden bu kadar kalemle ilgili soru olursa yanıtlamaya çalışırım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı