İnceleme Tombow Mono Graph 0.7 inceleme

Merhaba, bugün sizlere Tombow Mono Graph 0.7 uçlu kalemi hakkında deneyimlerimi aktaracağım.
1-Kalem Japonya'da üretiliyor.
2-Kalemin ağırlığı 80 gram.
3-Kalemin uzunluğu 140mm.
4-Kalemde shaker özelliği bulunuyor.
5-Kalemin arka kısmında silgi bulunuyor (yenilenebilir)
6-Kalemin gövde yapısı plastikten oluşuyor.
7-Kalemin uç kısmı metal.

Shape ve Ağırlık​

Kalemin şekli güzel fakat rahatlık için aynı şeyi söyleyemem. Kalemin tutulan kısmında yumuşak bir yapı yok, "Kalem Özellikleri" kısmında belirttiğim gibi ana gövde plastikten oluşuyor.

Ağırlık kısmına gelirsek ağırlığının ortalama üstü olduğu söylenebilir. Bu kalem dışında farklı kalem elinize alınca aradaki farkı görebiliyorsunuz.

Shaker​

Kalem içinde bir shaker ile beraber geliyor ve bu shakerı çıkarmanın bir yolu yok. Az önceki başlıkta da belirttiğim gibi kalemin ağırlığı ortalama üstü ve bu kalemin ağırlığını artıran asıl şey shaker bulunması.

Kalem ile yazı yazarken kalemin shaker özelliğinin olmasını sağlayan içindeki metal parça sallanabiliyor. Bu sallantıyı engellemek için kalemi dikey konuma getirip ucu açmak için kullandığınız kısmı geriye çekmeniz yeterli oluyor.

Bu özelliği değerlendirecek olursak gerekli olduğunu düşünmüyorum, olmasa da olurdu.

Yazma Hissiyatı​

Yazarken rahat akıyor ve uç kırmıyor. Ortalama kalitede bir uç ile beraber kullanırsanız sorun yaşamazsınız.

Fiyat Değerlendirmesi​

Kalemin 0.7 olan modelleri 0.5 olan modellere göre daha pahalı. 0.7 olan modeller ise yaklaşık 350 ile 500 lira arasında değişen bir fiyata sahip. Ben 0.5 kullanmayı sevmediğim için 0.7 olan bir model aldım.

Son Değerlendirme​

Eğer bu fiyat bandında 200-300 lira bandında 0.5 uçlu bir kalem almak istiyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. 350-500 lira bandında 0.7 uçlu bir kalem almak istiyorsanız farklı kalemlerede bakılabilir.

Hocam grip 2011'ler güzel gelmiyor bana, deneme şansım oldu. Tombow mono graph 0.7'yi tercih ederim. Kuru toga hakkında fikrim yok.

Hocam neyi beğenmediğinizi söyleyin düzeltelim sonrakine.

2011'den beri kullanıyorum. Toplamda 2 tane aldim. 2.yi de ilk aldigim kayboldu diye almistim, sonra buldum, ikisi de hala calisiyor. Alisinca onsuz olmuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı