Unity 2D objelerin arkasına saklanma

Abdullah63

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar.
Şöyle bir şey yapmak istiyorum. 2D oyunumda karakterimi hareket ettireceğim. Belirli noktalarda ağaçlar, çalılar ve bazen yoldan geçecek arabalar. Belli noktalarda duran düşmanlar. Amaç bu düşmanlara görünmeden kaçmak için ağaç, çalı vb. arkasına saklanmak. Böyle bir şey yapmak mümkün müdür? Bu sorunun cevabına çok acil ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

Evet, mümkün. Bunun için derinlikten yararlanmalısın. Hatırladığım kadarıyla X ve Y koordinatı 2 boyutlu ortamda ön planda. Z koordinatı ile derinliği ayarlayabilirsin. "Unity 2D Depth of Field" konusunu internette araştırabilirsin.
Düşman karakterime bir kamerra ekledim. 4 saniyede bir başka tarafa bakıyor ve geri bana bakıyor. Eğer karakter bu kameranın görüşüne girdiğinde peşime düşsün istiyorum. Eğer karakter diğerr cismin arkasında olursa yine de görüş alanına girmiş sayılır öyle değil mi?

Düşman karakterime bir kamera ekledim. 4 saniyede bir başka tarafa bakıyor ve geri bana bakıyor. Eğer karakter bu kameranın görüşüne girdiğinde peşime düşsün istiyorum. Eğer karakter diğer cismin arkasında olursa yine de görüş alanına girmiş sayılır öyle değil mi?
Bunun için bir sistem kodlamalısın. Eğer düşman ile karakterin arasında obje var ise düşmanın karakteri fark etmesini önleyebilirsin. Bu basit bir yapay zeka örneği.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı