Unity 2D üstten bakış atış sistemi nasıl ayarlanır?

YTibrahim

Hectopat
Herkese merhaba fazla uzatmadan konuya gireceğim. Üsten bakış(topdow) oyun yapıyorum ama karakterin atış sıstemini yapamadım.
Mesela karakter 0, 0 kordinatında iken fare 10, 45 kordinatında ise oraya doğru mermi atmayı yapamadım.

Tek sıkıntı rotasyona göre mermi gönderme, gerisini yaptım. Bilen varsa yardım ederse çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Standart ateş etme scriptinde mouse imlecinin bulunduğu kordinatı kullanarak ateş etmesini sağlayabilirsin. Fakat bunu yapmak için mouse imleci kordinatını global(genel) bir değişkene sürekli atıyor olman gerekli. Yani mouse imlecinin bulunduğu kordinatı saklayacak olan değişken sürekli güncelleniyor olmalı.

Standart ateş etme scriptinde mouse imlecinin bulunduğu kordinatı kullanarak ateş etmesini sağlayabilirsin. Fakat bunu yapmak için mouse imleci kordinatını global(genel) bir değişkene sürekli atıyor olman gerekli. Yani mouse imlecinin bulunduğu kordinatı saklayacak olan değişken sürekli güncelleniyor olmalı.
denedim ama ikinci atışta mouse kordinatı değiştiği için ilk attığım mermi de ikinci kordinata gidiyor :(

Böyle bir sorunla karşılaşıyorsanız merminin havadaki hareketi de değişkenin içindeki veriye göre belirleniyor demektir. Sadece mouse imlecinin bulunduğu yönü hesaplayan değişkenindeki yatay kordinatı kullanmayı denedin mi?

Böyle bir sorunla karşılaşıyorsanız merminin havadaki hareketi de değişkenin içindeki veriye göre belirleniyor demektir. Sadece mouse imlecinin bulunduğu yönü hesaplayan değişkenindeki yatay kordinatı kullanmayı denedin mi?
evet olmadı ama nasıl olacağını buldum: farenin kordinatını buldum karakterimizin oyundakikordinatından çıkarınca rotation ortaya çıktı sonrada rigidbody.AddForce(rotation * speed);

bu kadar :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı