Unity başlangıç rehberi önerisi

TahaGhost

Femtopat
Selam arkadaşlar, ben Taha. Bu konu hakkında daha önce birçok yazı açıldığını biliyorum ve çoğunu okudum ama hâlâ net bir fikir edinemedim.

Kendimi tanıtayım:

Ben Taha. 15 yaşındayım ve 4. sınıftan beri yazılıma ilgim var. 5. sınıfta oyun geliştirici olmaya karar verdim ve o günden beri bilgilendirici videolar izliyorum ama bir türlü başlayamadım ya da başladığımda pes ettim. Birçok alana yöneldim (Web/siber güvenlik ve daha fazlası...) Ama kendi alanımı bir türlü bulamadım. Bence benim için en iyisi oyun geliştirici olmak.

Şimdi ise tam olarak nasıl başlayacağım konusunda kararsızım. Sürekli başlıyorum ama pes ediyorum. Bana göre yakın bir seviyede C# bilgim var. Şu an bu konuda nasıl ilerleyeceğim hakkında destek istiyorum. Bu bir yol haritası olabilir, düşünceniz olabilir; şu anda her şeye açığım ama pes etmek istemiyorum ve bu alanda uzmanlaşmak istiyorum. İngilizce seviyem A2, ama makale gibi yazıları az da olsa anlayabiliyorum. Bu yüzden "ingilizceni B1-B2 yapmalısın" ya da "İngilizce olmazsa olmaz" demeyin, buna karşıyım; bu zorunlu olmamalı.

@Ömerrrrrr hocam, rehberinizi okudum ama tam anlamadım; siz de bana yardımcı olursanız çok sevinirim.🥰

Uzun bir yazı oldu, kusura bakmayın. 3. paragrafı okusanız yeterli.

Öncelikle ingilizce olmazsa olmaz değil olur bir şekilde. Video izlemek ile videodakileri uygulamak yemek videosu izlemek ve yemek yemek kadar farklı. O yüzden bir an önce pratik yapmaya başlayın. İlerlemenizin nasıl olacağını kestiremediğiniz için udemy vs üzerinden bir kurs takip etmek (ama bakın sadece izleyerek değil. yaptığı şeyleri yaparak) sizin için güzel bir yol haritası oluşturabilir. https://www.udemy.com/course/unity-ile-sifirdan-profesyonellige-3d-2d-oyun-yapimi/ bu tarz kurslarla ilerleyebilirsiniz. Bir tane kurs bitirdikten sonra motorun genel nasıl çalıştığını anlamaya başlarsınız. Artık kendi kafanızdaki oyunu yapmak için uygun bir zaman olacak. Kendi kafanızdaki oyun derken büyük çapta bir şey düşünmeyin (ve kesinlikle başlangıçta büyük çapta bir şey yapmayın). Basit mekanikleri bir araya getirerek bir oyun ortaya çıkartmaya çalışın. Hiçbir şeyi ilk seferde yapmayacaksınız zaten. Oturup uğraşarak bir sorunun üstesinden nasıl geleceğinizi araştıracaksınız ve bunu kendi oyununuza eklemeye çalışacaksınız. Günün sonunda atıyorum karakterinizi tuşlar ile kontrol etmeyi sonunda oyununuza eklediniz. Artık karakterinize zıplama nasıl yapılır diye araştırıp onu ekleyip devam edeceksiniz. Sonra atıyorum bir kılıç vereceksiniz eline nasıl atak yaptırılır. Böyle böyle bir şeyleri araştıra araştıra bu işi öğreneceksiniz. Ama bir an önce pratik yapmaya başlayın. Pratik ile teoriği bir arada götürün. Bir kurs alın ve bu kurs size neyin ne olduğunu anlatırken siz de yaparak tekrar edin. Ardından o kurstan sonra da çok kurs bağımlısı olmadan dediğim şekilde kendi ufak oyunlarınızı yaparak bilginizi arttırın. ChatGPT gibi şeyleri ilk başta çok kullanırsanız öğreniminizi etkileyebilir. O yüzden kendiniz bir şeyleri öğrenmeye gayret edin. Eğer bir sorununuz olursa beni etiketlerseniz ben de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Öncelikle İngilizce olmazsa olmaz değil olur bir şekilde. Video izlemek ile videodakileri uygulamak yemek videosu izlemek ve yemek yemek kadar farklı. O yüzden bir an önce pratik yapmaya başlayın. İlerlemenizin nasıl olacağını kestiremediğiniz için Udemy vs üzerinden bir kurs takip etmek (ama bakın sadece izleyerek değil. Yaptığı şeyleri yaparak) sizin için güzel bir yol haritası oluşturabilir. https://www.udemy.com/course/unity-ile-sifirdan-profesyonellige-3d-2d-oyun-yapimi/ bu tarz kurslarla ilerleyebilirsiniz. Bir tane kurs bitirdikten sonra motorun genel nasıl çalıştığını anlamaya başlarsınız. Artık kendi kafanızdaki oyunu yapmak için uygun bir zaman olacak. Kendi kafanızdaki oyun derken büyük çapta bir şey düşünmeyin (ve kesinlikle başlangıçta büyük çapta bir şey yapmayın). Basit mekanikleri bir araya getirerek bir oyun ortaya çıkartmaya çalışın. Hiçbir şeyi ilk seferde yapmayacaksınız zaten. Oturup uğraşarak bir sorunun üstesinden nasıl geleceğinizi araştıracaksınız ve bunu kendi oyununuza eklemeye çalışacaksınız. Günün sonunda atıyorum karakterinizi tuşlar ile kontrol etmeyi sonunda oyununuza eklediniz. Artık karakterinize zıplama nasıl yapılır diye araştırıp onu ekleyip devam edeceksiniz. Sonra atıyorum bir kılıç vereceksiniz eline nasıl atak yaptırılır. Böyle böyle bir şeyleri araştıra araştıra bu işi öğreneceksiniz. Ama bir an önce pratik yapmaya başlayın. Pratik ile teoriği bir arada götürün. Bir kurs alın ve bu kurs size neyin ne olduğunu anlatırken siz de yaparak tekrar edin. Ardından o kurstan sonra da çok kurs bağımlısı olmadan dediğim şekilde kendi ufak oyunlarınızı yaparak bilginizi arttırın. ChatGPT gibi şeyleri ilk başta çok kullanırsanız öğreniminizi etkileyebilir. O yüzden kendiniz bir şeyleri öğrenmeye gayret edin. Eğer bir sorununuz olursa beni etiketlerseniz ben de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Bir tane kurs almıştım çok önceden bulursam atayım onu.

Attığınız kursuda alabilirim aslında param var. Aldığım kursu atayım bir size.

Attığınız kursuda almak istememin sebebi ayrıntılı olması. Her konuyu ele alıyor hemen hemen.

@Ömerrrrrr

Son düzenleme:
Benimkini çok araştırmadan atmışım özür dilerim. İçeriği şişirmek yerine böyle bol pratik olan bir tane buldum. https://www.udemy.com/course/unity-oyun-gelistirme/ alabilirseniz güzel olur. Alamazsanız da teorikte çok boğulmayan şeyler yapmak daha mantıklı.
Düzenleme :
Sizin kursta ek bölümlere baktım. Güzel bölümler de var. Sizinkini takip etmek de gayet yeterli

Benimkini çok araştırmadan atmışım özür dilerim. İçeriği şişirmek yerine böyle bol pratik olan bir tane buldum. https://www.udemy.com/course/unity-oyun-gelistirme/ alabilirseniz güzel olur. Alamazsanız da teorikte çok boğulmayan şeyler yapmak daha mantıklı.
Düzenleme:
Sizin kursta ek bölümlere baktım. Güzel bölümler de var. Sizinkini takip etmek de gayet yeterli.

Bence şu anlık bende olan kursu bitirmeye odaklanıyım ardındanda sadece Full oyun yapan bir kurs alayım ve onu bitiriyim en mantıklı böyle bir şey geliyor bana.

Bir tane kurs almıştım çok önceden bulursam atayım onu.

Attığınız kursuda alabilirim aslında param var. Aldığım kursu atayım bir size.

Attığınız kursuda almak istememin sebebi ayrıntılı olması. Her konuyu ele alıyor hemen hemen.

@Ömerrrrrr
Bunu iade edebiliyorsan et başka al derim ben. Bu çok kötü hem programlama temellerine aykırı kodluyor çoğu zaman hem de şişirme 10 dklık işi 2.5 saatte anlatıyor şakasız. Ayrıca güncel değil kurs ve biz neden kurs alıyoruz ? Bir sorumuz olduğunda eğitmene ulaşabilmek için. Bu adamda o yok son 3 senedir hiç bir soruya cevap vermemiş. Ben türkçe bütün unity kurslarına sahibim neredeyse :D şu an üçüncü kursumdayım . Diğer attığınız Mustafa Akkuzu isimli eğitmeninki çok iyi onu alın derim ben. Hem diksiyonu çok iyi tane tane anlatıyor hem kısa öz şahane cidden. Her soruya da yanıt veriyor yardımcı olmaya çalışıyor.

Bunu iade edebiliyorsan et başka al derim ben. Bu çok kötü hem programlama temellerine aykırı kodluyor çoğu zaman hem de şişirme 10 dakikalık işi 2.5 saatte anlatıyor şakasız. Ayrıca güncel değil kurs ve biz neden kurs alıyoruz? Bir sorumuz olduğunda eğitmene ulaşabilmek için. Bu adamda o yok son 3 senedir hiçbir soruya cevap vermemiş. Ben Türkçe bütün Unity kurslarına sahibim neredeyse :D şu an üçüncü kursumdayım. Diğer attığınız Mustafa akkuzu isimli eğitmeninki çok iyi onu alın derim ben. Hem diksiyonu çok iyi tane tane anlatıyor hem kısa öz şahane cidden. Her soruya da yanıt veriyor yardımcı olmaya çalışıyor.

Alalı bayağı oldu iade edemiyorum.

Ama bence başlangıç için yeterli az buz öğrenmek için yani.

Hocam bir de Unity doc nasıl kullanabilirim ya bakıyorum bakıyorum anlamıyorumda.
İlk başta orayı kullanmanız şart değil. Daha çok unity'nin kendi fonksiyonları hakkında araştırma yaptığınız zaman nasıl kullanıldığını örnekten bulup kopyalayarak ilerleyebilirsiniz. Örneğin bir alandaki objeleri nasıl seçebileceğinizi araştırıyorsunuz. Ve bunun pyhsics.overlapbox ile yapılabildiğini gördünüz bir yerde. Bunun ne olduğunu dokümantasyondan bakarak anlamaya çalışır ve ordaki örneği incelerseniz daha iyi anlayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı