Unity ile yapılan oyun bilgisayarı çok ısındırıyor

U_TAR

Hectopat
Yer
Dünya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus R1024NT 9J226EA
i7 14700HX
Crucial CT16G56C46S5 DDR5 5600MT/s 46CL 16 GB x 2
NVDİA GeForce RTX 4070 120W
Meslek
Yazılım Mühendisi
Unity ile en basit bir oyun bile yapsam bilgisyar işlemcisi 90+ dereceleri görüyor sebebi nedir acaba? Bilgisaayarımda bir proplem yoktur CS 2 gibi işlemci kullanan çoğu oyunda 90 dereceyi görmüyorum.

Büyük ihtimal optimizasyonu kötüdür.

En basit oyun bile ya en basiti diyorum optimizasyon gerektirmeyen

Hocam boş proje oluşturdum ve play tuşuna bastım sadece işlemci 70 waat çekiyor dereceler 90+ çok saçma

Senin yaptığın basit bir oyun bile 90 dereceleri görüyorsa Call Of Duty, The Last Of Us gibi oyunlar güneşe yakın bir derecede bir ısı vermesi gerekiyor herhalde. Oyun gelişiminde optimizasyon çok önemli. Sorunun sizden kaynaklandığını düşünüyorum eğer dediğiniz gibi ise. Termal macununuzu değiştirmediyseniz değiştirin. Büyük etkisi olacaktır. Gerekli temizlikleri yapın. Laptop veya kasa (bilmiyorum hangisi) dar bir alandaysa daha havadar bir alana koymanızı öneririm. Veya kullandığınız PC eski model bir PC olabilir. Veya işlemcisi kötü, eski, veya hasar görmüş olabilir bu etkenler de ısı açısından önemli faktörlerdir.

Boş proje ile denediğinizde de ısınıyorsa vsync ayarlarından kaynaklanıyor olabilir. FPS limiti olmayınca tüm kaynakları kullanacak kadar PC'yi yorup ısınmaya sebep olabilir.

render alırken yada bir işlem yaparken %100cpu kullanır unrealda öyle unity de öyledir büyük ihtimal

Technopat Haberler

Geri
Yukarı