Çözüldü Unity objenin hareketi nasıl kontrol edilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AlperenCanbaz

Femtopat
Daha fazla  
Karakterime AddForce uygulayarak zıplama fonksiyonu ekledim. Oyunumdaki bir hatadan dolayı karakterimin Y ekseninde hareketli olup olmadığını kontrol etmek istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Çözüm
Zıplattığınız yerde Debug.Log("Zıpladı"); gibi bir yazı yazdırın. Eğer gözüküyorsa AddForce çalışmıştır demek.

Sürekli olarak kontrol etmek istiyorsanız Rigidbody içindeki velocity değişkenini kontrol edebilirsiniz. Yanlış değilsem Fizikle ilgili hareketleri kontrol eden değer buydu.
Evet velocity ile çözdüm sorunu.
if(Mathf.Approximately(character_rigidbody.velocity.y, 0f))
{
//karakter y ekseninde sabitse
}
Zıplattığınız yerde Debug.Log("Zıpladı"); gibi bir yazı yazdırın. Eğer gözüküyorsa AddForce çalışmıştır demek.

Sürekli olarak kontrol etmek istiyorsanız Rigidbody içindeki velocity değişkenini kontrol edebilirsiniz. Yanlış değilsem Fizikle ilgili hareketleri kontrol eden değer buydu.

Evet velocity ile çözdüm sorunu.
if(Mathf.Approximately(character_rigidbody.velocity.y, 0f))
{
//karakter y ekseninde sabitse
}

Artı -1 Eksi
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı