Unity ve C#'da nasıl uzmanlaşılır?

Daha fazla  
Merhaba, Python bilgim orta seviye, C# orta seviye, Unity orta seviyede. İnternetteki kaynaklara baktığım zaman nesne tabanlı proglamlamayı yalayıp yutmuş adamlar. Çok sağlam sınıf yapıları kullanıyorlar. Udemy ve Youtube'dan destek alıyorum. Kısa zamanda nasıl ilerleyebilirim tavsiyelerinizi bekliyorum. Kodlama konusunda, giriş seviyesinde değilim onu belirteyim. Döngüler, mantık operatörleri, değişkenler, algoritma yapısı, liste, dizi bu tür kavramlara aşinayım. Yabancı kaynakları izlediğimde beynim yanıyor, soğuyorum bu işten.

Bu işlerde ustalaşmak yabancı kaynaklar olmadan mümkün değil önce bu konuda anlaşalım öncelikle. Yabancı dili hallettin diyelim ne yapacağına gelecek olursak video, Udemy kursları sana bir yere kadar yardımcı olur temeli kaptıktan sonra senin onu devam ettirmen gerekir. Bir dili öğrenmenin en etkili ve en kolay yolu onunla proje geliştirmektir. Çünkü proje geliştirme aşaması yapman gereken şeyler için ne kullanman gerektiğini, daha iyi nasıl yapabileceğini, resmi dökümantasyondan nasıl ilerleyeceğini ve ne gibi alternatifler olduğunu en açık gördüğün zaman olur.

Kodlama zor değil. Ben bodozlama ufak bir c# bilgisi ile hallederim diyordum hatayı orada yapmışım. Temeli alıp direk daldım. Arkadaşlara öneri olarak şunu söyleyebilirim. Acele etmeyin, devamlı basitte olsa kodları tekrar edin yani basit oyunlar yapın. Eğitimlerle beraber işleyin. Acele etmeyin, profesyonel olanları görünce de moralinizi bozmayın. Zamanla nerede eksikleriniz olduğunu anlayacak ve o konuları da beraber öğreneceksiniz. Tavsiyem oyun yaparak gelişmek çünkü c# konularıyla boğulabilirsiniz. Çoğunu da kullanmayacaksınız. Kopyala yapıştır yaparak gelişemezsiniz bunu da belirteyim. Yaşı ufak arkadaşlar genelde bu yanlışa düşüyorlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı